новини детски

Начало | новини детски | В Стара Загора празнуват 130-годишнината от рождението на бащата на Мечо Пух

В Стара Загора празнуват 130-годишнината от рождението на бащата на Мечо Пух

Аз детето | 2012-01-19

В Стара Загора празнуват 130-годишнината от рождението на бащата на Мечо Пух

Старозагорската регионална библиотека „Захарий Стоянов“ организира забавна кампания „Колкото повече, толкова повече“. Кампанията е посветена на 130-годишнината от рождението на Алън Милн (1882-1956) – автор на книгата за най-известното „глупаво“ мече в света – Мечо Пух.

Организаторите са предвидили кампанията да продължи до 29 април 2012 година, като през това време ще има много интересни събития. Едно от тях е литературен конкурс, в който могат да участват всички деца на възраст до 12 години. За участие в него всеки трябва да напише своя история на тема „Моята история с Мечо Пух и приятели“, с обем до една страница и да я изпрати на имейл poohlib@abv.bg или по хартиената поща в детския отдел на библиотеката. Не забравяйте към историята да добавите и своите имена, възраст, училище, телефон, адрес и имейл.

Освен това е организиран и читателски конкурс „Мечо Пух прочети и цитата довърши“, в който участниците ще трябва да довършат изречения от книгата. Но забавленията не свършват до тук... В библиотеката ще има и четене на откъси от книгата, а на 29 април, за отбелязване на края на кампанията ще се състои голямо Пух-ово парти в Мол Галерия. На него ще бъдат обявени резултатите от конкурсите и ще има много награди и вкусни изненади в стила на незабравимия Мечо Пух.

Вижте още:
Песничката на Мечо Пух
Историята на Мечо Пух
Открийте разликите в картинките с Мечо Пух
Сянката на Мечо Пух



Коментари
2 коментара

Ивана Стоянова, 10 г.,

Публикувано на 27.01.2012

Здравейте! Гледайте с мен кукленото представление "Мечо Пух" в Националния дворец на децата. Там актьорите също са деца и е изключително забавно. 4 февруари, 11.30 ч. - Дворец на децата в София.

Марина Станчева, 10 г.,

Публикувано на 08.02.2012

Здравейте. Аз също играх в едно игрално представление с Мечо Пух. Там всички деца бяха животни освен мен.Може да разгледате снимки от предсталението на сайта на Тим Тийн Театър.Благодаря за вниманието.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град