спорт

Начало | спорт | В Добрич се проведе Национален масов лекоатлетически пробег “Добруджа”

В Добрич се проведе Национален масов лекоатлетически пробег “Добруджа”

Мария-Луиза Димитрова, 8 г., Добрич | 2009-10-07

На 04.10.2009 година в град Добрич се проведе Национален масов лекоатлетически пробег “Добруджа”. Повод за спортното събитие бе 25 септември, деня на град Добрич.
Трасето, с дължина 900 метра, преминаваше по централната пешеходна зона на града. Старт-финалната линия бе на площад “Свобода”. Участниците в пробега бяха разделени в четири възрастови групи.
При състезателите под 16 години победители станаха Моника Георгиева от Горна Оряховица и Християн Иванчев от Нови пазар. При юношите младша възраст със злато се окичиха представителката на домакините, Радосвета Симеонова и Денислав Димитров от Сапарева баня. При юношите старша възраст първите места заеха Марина Димитрова от Горна Оряховица и Пламен Иванов от Дряново. При жените и мъжете с най-добро време финишираха Силвия Георгиева от Нови пазар и Станислав Ламбов от Русе.
В пробега участие взеха и ученици от трети до десети клас на всички училища в град Добрич. Най-много призови места заеха представителите на училище “Петко Рачев Славейков”.
Проливният дъжд не охлади ентусиазма на участниците и жителите на града, дошли да наблюдават надпреварата. За доброто настроение се погрижи Духовия оркестър на град Добрич и фирма, която раздаде безплатно сладолед на всички.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град