афиш

Начало | афиш | В деня на шегата с Хитър Петър в Театър „Весел“

В деня на шегата с Хитър Петър в Театър „Весел“

Аз детето | 2023-03-31

В деня на шегата с Хитър Петър в Театър „Весел“

В съботния афиш на Куклен театър „Весел“ на 1 април от 11.30 часа в камерна зала на Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново ще гостува Хитър Петър. Едноименният спектакъл е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра повече от 20 години. Драматизацията на представлението „Хитър Петър“ е по български народни приказки и е дело на Маргарита Маринова.

Постановката, сценографското решение и музикалното оформление са на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Веселин Василев и Елка Баланова. „За“ или „против“ Хитър Петър?

Театър ВЕСЕЛ представя една вълнуваща среща на малкия зрител с популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Попа, Попадията и Чорбаджията с вечния Хитър Петър и неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество. Актьорите убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град