интересно

Начало | интересно | Утре е 1 април! Да се пошегуваме с тези безобидни, но забавни номера

Утре е 1 април! Да се пошегуваме с тези безобидни, но забавни номера

Аз детето | 2023-03-31

Утре е 1 април! Да се пошегуваме с тези безобидни, но забавни номера

Внимание, всички шегаджии и всички, които обичаме смеха! Пригответе се за най-смешния ден от годината с тези бързи първоаприлски шеги... Няма нищо лошо на този ден да направиш някакъв майтап със семейството или приятелите, безобиден, от който на всеки накрая ще му е смешно. И ако не се сещате за такива, ето няколко предложения от нас!

Яйчена изненада!

Яйца на очи и пържени картофки, някой иска ли? Това вкусно изглеждащо ястие всъщност е половин консервирана праскова, поставена във внимателно разпределено с форма на белтък кисело мляко, с няколко обелени резенчета ябълка, маскирани като картофи! Сервирайте и със сладко от ягоди „кетчуп“, ако желаете!

Грозде или шоколад?

Планирате ранна великденска изненада? Опаковайте малко грозде в сребърно фолио или стари опаковки от бонбони, така че да приличат на мънички шоколадови яйца. Те са с почти същата форма и размер, така че този, който си хапне определено няма да очаква великденския шоколад да е така здравословен.

Зззззз-закуска!

Пригответе купа мюсли или друга зърнена закуска с мляко и лъжица и след това я поставете във фризера за една нощ. Когато я поднесете на „жертвата“ си на следващата сутрин, лъжицата ще се е захванала здраво в замразеното мляко и всеки ще се чуди какво се случва!

Краката не стават!

За наистина невероятна шега, пъхнете малко смачкани вестници, тоалетна хартия или стари чорапи в обувките на вашите хора. Когато се опитват да ги обуят, те няма да им стават. О, не! Друга класическа първоаприлска шега е да завържете една за друга обувките на някого. Но все пак ако тръгне така го предупредете, защото може да падне и да се нарани.

Желиран сок!

Помолете възрастен да ви помогне да приготвите малко оранжево или зелено желе. Изсипете го в прозрачни чаши за пиене и добавете хартиена сламка. След това оставете да стегне. Сутрин предложете на някого чаша сок – вместо това му дайте желето! Ама какъв е този сок, който не минава през сламката?

Сега след като сте подготвили своите първоаприлски шеги, време е да научите нещо за този ден. Удивете приятелите и семейството си с тези пет факта...

1. Денят на шегата се празнува на 1 април. Но никой не знае как е започнала традицията да се правят шеги! Някои историци го датират от древен римски фестивал, наречен Хилария, който се провежда в края на март.

2. Този ден може да изглежда като време за изоставяне на всички правила, но както повечето традиции, има своите суеверия. Уверете се, че правите шегите си до обяд, в противен случай шегата е за ваша сметка!

3. Във Франция 1 април е известен като poisson d’avril или „априлска риба“! Там често срещана първоаприлска шега е да закачите хартиена рибка на гърба на приятел, без той да забележи.

4. На 1 април 1957 г. BBC пусна фалшив документален филм, който показва как швейцарски фермери берат паста от „спагетени дървета“. Все още можете да го гледате онлайн днес!

5. Много новинарски издания и магазини си правят шеги, за да отпразнуват Деня на шегата. Така че, обръщайте допълнително внимание на всичко, което четете в този забавен ден – може да не е това, което изглежда!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град