важните неща

Начало | важните неща | Училището на забавленията

Училището на забавленията

Елена Кесякова | 2011-09-17

Училището на забавленията

 Училището на моите мечти е една огромна сграда, в която учиш само 3 часа, а през останалите 3 учебни часа децата се забавляват. То  започва от 9 часа и свършва в 2:10 ч. Децата не носят раници – имат 1 комплект учебници в къщи и 1 в училище (носят само тетрадки – леки тетрадки), така ще се избегне проблемът с гръбначните изкривявания.
 
Голямото училище е разделено на 7 района (защото след 7-ми клас се кандидатства за друго училище и никой няма да остане след това), според това кой в какъв клас е. Седемте района са свързани по между си с огромни ескалатори, но с кабини със седалки, до които имат достъп само учителте и обикновени ескалатори за учениците, за да могат да стигнат до определен кабинет.
Във всеки район има различни неща. В първия има детска площадка с много люлки, пързалки, катерушки и т.н. Във втория – мини стена за катерене и други неща (каквито искат второкласниците). В третия се намират ледена пързалка, въжета, по които можеш да висиш, огромно много дълго въже, на което има нещо подобно на закачалка за палта и ризи, но много по-здрава с дръжки за ръцете, по която можеш да се спускаш от един край до друг.  В четвъртия има спортни съоражения. В петия има стена за катерене, ледена пълзалка, онова със закачалката, но по-голямо и много други неща. В шестия има всичко изброено плюс здрави въжени мостове, които се намират на високо с клатещи се дъски, които се използват, за стигане от един кабинет до друг (освен ескалаторите). В седмия има абсолютно всичко изброето, без това за 1-ви клас и още нещо, най-интересното. Огромна, така да се изразя „катерушка”, но не точно. На нея има въжен мост, едно важе, по което трябва да пазиш равновесие, стена за катерене огромни дъски вързани с въжета (закачени) по които трябва да минеш и т.н. както вие си го представяте. Всички ученици имат обезопасителни колани, които се слагат от специалисти.

В годинdта ще има  1 седмицаq в която можеш да посетиш всичките неща от 1 до 7, но.. .и това, което ползват учителите. Когато темературите надхвърлят 25 градуса се пълнят 9-те басейна. Единия е плитък – 90 см за първокласниците. Втория е 1,10 м. под наклон като най-плитката част е 90 см. – за 2-ри клас. Третия 1,30 м. също под наклон като най-плитката част е 90 см.. Четвъртия – 1,40 – най-плитката част е 1 м. Петият – 1,50 м. – с най-плитка част – 1,20 м. Шестият – 1,60 м., а най-плитката част е 1,30 м. Седмият е дълбок  2 м., а най-плиткото място е 1,40 м. Има басейн, който е дълбок 5 м. с две отделения – за скачане и за гмуркане, като на отделението за гмуркане има морска декорация на дъното – цвят като този на пясъка, миди, изкуствени миди и пр.
Олимпийският басейн е дъблок 2,50 м. И е дълъг 50 м. Спасителите са навсякъде, но, за да им бъде по-лесно, на главата на всяко дете се поставя джаджа, която ако стои повече от 1 мин. и половина под вода започва да свети силна червена светлина, която се задейства и черз гласова команда „Помощ!”, която разпознава само гласът на определеното дете – ничий друг.

Също така ще има и огромно заведение, където се приготвя всяка храна, която съществува. От бургери и пици до омари и трюфели, които ще се плащат в края на месеца от всеки родител. Всеки настойник ще има право да даде лимит за парите и при достигането му, детето няма да може да си взме нищо друго. Лимитът може да бъде надхвърлен с определена сума, договорена от родителя (примерно: най- много 30 лв. отгоре). Заведението няма да е на самообслужване. Определя се един ден в седмицата, примерно... петък,, в който на всички ученици ще се раздва безплатна торта!
 
Всяка стая е с различен декор или поне от 5 клас нагоре. Например стаята по география има картинки по стената, които изобразяват глобуси, карти – политически, природни и пр., стаята по български език с буквички – всяка стая с такъв декор, с какъвто се асоциира предметът преподаван там. Стаите на малките класове са декорирани с всички картинки на предметите т.е. всички картинки в една стая.

През лятната ваканция няма да им аздължителни книги – всяко дете ще трябва да прочете примерно 3 книги с общо 600 стр. или пък 6 книги с по 100 стр. всяка или пък... Така децата няма да са толкова натоварени и ще обичат училището.

Участва в конкура "Училището на моите мечти"
 



Коментари
12 коментара

bobo , ,

Публикувано на 18.09.2011

neka kogato se kolebaete mejdu nqkolko risunki da vzimate na predvid komentarite

Галя , ,

Публикувано на 26.09.2011

Моят фаворит! И аз участвам но ти си най - голяма конкуренция 100% ще вземеш семейната игра!

Елена Кесякова, 13 г.,

Публикувано на 29.09.2011

Галя...много ти благодаря. И аз порчетох твоето и мисля, че и ти ще спечелиш, а и се радвам, че някой въобще го е прочел, защото е много дълго и си мисля, че отегчава другите участници. :) Благодаря на всички, които го харесаха :)

Милена елчинова, 12 г.,

Публикувано на 30.09.2011

супер е!

Биляна Борисова, 9 г.,

Публикувано на 11.10.2011

Страхотен разказ и също толкова хубава рисунка.Успех!!!

Микаела Христова, 10 г.,

Публикувано на 29.10.2011

Невероятно ти ще спечеиш конкоренцията е голяма ,но ти ще спечелиш аз със сигорностт няма

Мадлена Спасова, 12 г.,

Публикувано на 07.11.2011

Да, и на мен много ми харесва :)

Елена Кесякова, 13 г.,

Публикувано на 11.11.2011

До всички харесали "творбата" ми: Много се радвам, че харесахте този дълъг разказ. А доколкото рисунката-правила съм и много по-добри, но не мога да рисувам сгради. Благодаря ви искренно, че харесахте това и че не сте "назлобени" срещу конкуренцията. Надявам се и вие да спечелите :)

Мария Веселинова, 10 г.,

Публикувано на 16.11.2011

Честито и на теб! И твоят разказ е много хубав - има доста идеи, с които да се предизвика интереса на учениците към училището. За съжаление, обаче, това ще си остане само в нашите мечти!

кати , 8 г.,

Публикувано на 23.11.2011

многа хубаво

диана , 8 г.,

Публикувано на 10.09.2012

много хубава рисунка

jeyda yusuf, 10 г.,

Публикувано на 23.04.2014

donesi go

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град