зоокът

Начало | зоокът | Уникалните кучета голдън ретривър и мопс

Уникалните кучета голдън ретривър и мопс

Есра Неждетова | 2015-06-16

Любимо животно? Как мога да опиша само едно? Животните са прекрасни! Но ще се опитам да избера само едно, за конкурса. Труден избор, но успях! Та именно кучетата! Обожавам ги, макар и да изпитвам малко страх от тях - те са прекрасни! Както всички аз си имам и любима порода! По-точно любими породи. Не мога да избера само една, както казах по-горе - те са прекрасни. И да,ще описвам породите голдън ретривър и мопс. Да, те са ми любими! Прекрасни са, нали? Разбира се, обожавам и другите кучета, но няма как да описвам всички породи, защото те всички са различават. Всяко куче си има своите качества. Всяко куче е различно и красиво! Дори и без породистите! Та нека преминем към темата.



Голдън Ретривър - Мечтата ми е да притежавам такова куче. Уникални са. Живея в апартамент, а кучето наистина е голямо. Затова мисля, че няма как, поне според родителите ми, няма как да го отглеждам в апартамент. Имат дълга козина и са отлични плувци. Тази порода кучета са уникални. Много са умни и интелигентни! Обичат и децата, което е плюс. Всъщност обичат всичко! Не само децата, а и възрастните. Даже бях чела в една статия, че ако влязат крадци в къщата ви,то ще им помогне. В кръга на шегата,разбира се. Пак повтарям,тези кучета обичат всички! Чувала съм, че ги използват и за водачи на слепи хора. Толкова са мили. Не знам как още да опиша тази порода. С една дума - УНИКАЛНИ! Наистина куче мечта,според мен.



Мопс - Много искам да имам и мопс. Тази порода са малки по вид. Тоест не порастват много. Стават повечкото дебели. Хихи. Тази порода наистина се нуждае от много грижи, е както и останалите, разбира се. Но тази може да се каже малко повече. Поне така мисля аз. Могат да плуват, но не трябва да го правят твърде много време, защото имат къси крака и много бързо се изморяват. Не трябва да стоят на много топло и не трябва да се разхождат, когато е твърде горещо. Ако тези правила се нарушат, има неприятни последствия. Чувала съм,че води чак до смърт. Колко е вярно не знам. Иначе и това куче е уникално! Виждала съм много известни личности,притежаващи такава порода кучета. Има и български чалга певец притежаващ две такива сладки кученца. Те на цвят биват пясъчни и черни. Певецът има и двата цвята. Та именно Азис. Също така,ако имате котка - не ви препоръчвам Мопс. Мопсовете имат изпъкнали,но сладки очички! Ако някоя котка ги одере,кучето може да остане сляпо. За това трябва да се пазят от котки. Може и от някои кучета,не знам. Чувала съм за котки,а кучетата също имат нокти. Та не знам какво друго да ви кажа,за тази порода. Обожавам и нея! И тази порода също е уникална!

Реших да добавя и някои истории,които съм чувала или чела. На мен, за жалост не ми се е случвало нищо свързано с тези породи. Затова, което съм чувала или чела. :)
А, светна ми. Случвало ми се нещо с породата Голдън Ретривър. Нищо особено. Просто твърде рядко виждам тази порода,или поне твърде рядко се осмелявам да я погаля, когато съм с приятели го правя, но когато съм сама не съм. Галила съм тази порода само веднъж. Виждала съм я няколко пъти, но само веднъж съм се осмелявала. Та именно, когато бях с приятелите си. Бяхме на екскурзия. Бях заедно с приятели и учителите ни бяха оставили да се разходим около това място. Преди това бях споменавала на приятелите си за тази порода. Бях казвала, че ми е любима и тем. подобни. Те не бяха я виждали и чували за нея. Та докато се разхождахме, видях мъж с такова куче. Ето,това е Голдън Ретривър - казах на приятелите си. Отидохме и го погалихме. Направихме му доста снимки. Даже и ние се снимахме с него. По-точно приятелите ми. Аз, както винаги не успях. Беше време да тръгваме ии да, не успях да се снимам. Но поне се радвам, че погалих това куче. Акси, да така се казваше кучето. Поне до колкото си спомням. Акси! Беше много сладко и мило куче!  :)) Историята не е нищо особено, но за мен наистина беше прекрасно преживяване. ^_^
Та мисля,че това е достатъчно. И в момента не се сещам за никакви други истории. Да, бях казала,че ще разкажа такива каквито съм чувала и чела, но не се сещам. :))



Коментари
2 коментара

Пролетина Йорданова, 12 г.,

Публикувано на 17.06.2015

Много е хубаво!

Еси , ,

Публикувано на 23.06.2015

Благодаря!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град