любопитно

Начало | любопитно | Страхотни музеи, които може да разгледате, без да напускате дома си

Страхотни музеи, които може да разгледате, без да напускате дома си

Аз детето | 2016-12-27

Страхотни музеи, които може да разгледате, без да напускате дома си

Изкуството е мощен инструмент, който вдъхновява хората всеки ден. То ни припомня колко красив и разнообразен е светът. За съжаление ние често не разполагаме с достатъчно време и пари, за да посетим музей и да се порадваме на художествените шедьоври от миналите векове. Това обаче въобще не бива да ни спира да се насладим на изкуството или пък да го разкритикуваме. В интернет има не само игри, има и доста полезни неща. Такова нещо например е невероятният проект Art Google, който предлага виртуални обиколки из най-известните музеи.

Музей на модерното изкуство, Ню Йорк

Този музей е един от най-посещаваните в света. В него обаче не са изложени единствено модерни художествени произведения. Акценти в колекцията са произведения на Винсент ван Гог „Звездна нощ“ и „Надежда II“ на Густав Климт. Виртуалната обиколка ви дава подробен поглед на необичайни текущи експонати, включително оригинални костюми, фотографии, плакати, скулптури.

Национална художествена галерия, Лондон

Може лесно да прекарате целия ден тук, без изобщо да ви доскучае. Световноизвестната колекция на музея включва произведения на изкуството от 13-ти до 20-ти век. „Дева на скалите“ от Леонардо да Винчи, „Венера и Марс“ от Сандро Ботичели и „Алегория на Прудънс“ от Тициан са някои от най-забележителните картини показвани тук.

Старата художествена галерия, Берлин

Този германски музей предлага цяла гама от произведения от 19-ти век, която обхваща всички основни стилове, включително класицизъм, романтизъм, импресионизъм и ранен модернизъм. Може да се впуснете във виртуална обиколка стая по стая. На някои от произведенията липсват подписи.

Версай

Царското величие е видно навсякъде в този музей. С Google Art Project не само ще имате възможност да се насладите на известни картини „Смъртта на Марат“ от Жак-Луи Давид, „Ребека и Елиезер“ от Паоло Веронезе, „Херкулес и Телеф“ на Жан-Батист Жувене, но също и ще добиете представа как се е променил един от най-луксозните дворци в света през вековете.

Националната художествена галерия за модерно изкуство, Индия

Искате да научите повече за индийското изкуство? Обиколката на този музей ви предоставя възможност да се срещнете с една напълно различна култура. Галерията представя не само творби на индийски художници, но и картини от някои европейски майстори, работещи в Индия. Често сравнявана с Фрида Кало, Амрита Шер-Гил определено заслужава вашето внимание.

Галерия „Уфици“

В днешно време това е най-посещаваният музей в Италия. Можете да се наслаждавате на картината на Сандро Ботичели „Раждането на Венера“ в продължение на часове. В галерията „Уфици“ може да намерите известни произведения като „Поклонението на влъхвите“ и „Благовещение“ на Леонардо да Винчи, „Флора“ на Тициан и „Музикалният ангел“ на Росо Фиорентино.

Музеят на кралица София

Това не само е невероятен музей на изкуството, но и огромна библиотека. В музея са изложени картини на авангардиста Хуан Грис („Бутилката на Анис дел Моно“. „Отворения прозорец“, „Цигулка и китара“). Най-много посетители все още привлича „Герника“ на Пикасо.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град