игри в дома

Начало | игри в дома | Совите са модерни, затова си нарисувайте сова

Совите са модерни, затова си нарисувайте сова

Аз детето | 2018-01-22

Совите са модерни, затова си нарисувайте сова

Совата е интересна птица, която често свързваме със страховити усещания за нощна гора, но всъщност тя е едно доста симпатично животно с уникални умения. Тя може да вижда в тъмното при това без да се помръдва от мястото си, а само извръщайки глава, тя ви поглежда с мъдър, проницателен поглед. Някога совата е била символ на способността да не изпитваш страх от тъмнината, да знаеш тайни, обикновено забранени за смъртните същества. Но с времето, в късната античност и Средновековието, суеверието придало на совата демонично значение. В днешно време тя е емблема на проницателността, на книжната ерудиция и на мъдростта. Точно затова е и толкова модерна! Не ни ли вярвате? Тогава следващия път, когато излизате по магазините обърнете внимание колко тениски със сови има, а също така шапки, гривни, колиета, шалове и какво ли още не. Пълно е с тях! При това не точно с истински сови, каквито можете да видите в природата, а едни такива шарени и весели, които несъмнено биха донесли добро настроение на всеки.

Знаете ли, че всъщност да си нарисуваш съвсем сам подобна стилизирана сова е много, много лесно! Направо ви предлагаме да опитате сами и дори ще ви предложим няколко варианта, които непременно ще ви харесат. Защо пък да не украсите стаята с една рисунка на такава весела совичка или пък тетрадката си?

Както вече ви казахме ако искате да нарисувате супер реалистична сова, то това в момента не е точното място, а и подобна рисунка изисква дълги месеци сериозно обучение. Но да се направи една забавно оцветена птица е лесно и със сигурност ще ви хареса много! Накрая сме сигурни, че няма да сте нарисували само една и няма да е само върху лист хартия! Да започваме вече!

Естествено първо си пригответе лист хартия и цветни моливи или пък пастели. Ако имате пастели задължително изберете тях! Те придават по-интересен вид, защото цветовете им са по-ярки и същевременно с това по-меки. Ще ви трябва и черен молив и гумичка, макар че при тези совички нищо не може да се сгреши и винаги може да се превърне в ефект!

Ако все още не сте разбрали съвсем, говорим ето за тези совички на картинката – смешни и сладки, сега те са на върха на модата, при това не само при децата, но и при възрастните. А за да изглеждат така красиво просто трябва да можете да рисувате кръгове и овали и да оцветявате. Нещо, което сме сигурни, че умеете до съвършенство! Така че ето ви и схемата, по която можете да нарисувате совата. Тя е една, но вие можете да я разкрасите както ви харесва и да я оцветите толкова шарено, колкото намерите за добре.

Успяхте ли вече? Казахме ви, че е лесно, освен това подобни сови можете да нарисувате дори и без допълнителни инструкции. Просто вижте тези прекрасни птици, убедени сме, че ще можете да направите същите без много усилия.

А когато станете истински майстор на рисуването им опитайте да създадете и бухал по техниката zentangle! Определено ще бъдете очаровани от процеса и рисунката, която ще получите.

Повече за тази интересна техника можете да видите тук! Сега остава да ви пожелаем весело рисуване и не забравяйте да снимате совите, а защо не и да ги споделите с нас. Ние все пак споделихме нашите! ;-)

Ако все пак не си падате чак толкова по совите вижте и някои други интересни идеи за рисуване от нас:
Да рисуваме лесно и красиво с числа
Рисуване с фиджет хенд спинър? Напълно е възможно!
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво
Когато науката и изкуството се слеят в едно



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град