любопитно

Начало | любопитно | Софийски квартал ще има деца за кмет и полицейски комисар за един ден

Софийски квартал ще има деца за кмет и полицейски комисар за един ден

Аз детето | 2010-09-29

Софийски квартал ще има деца за кмет и полицейски комисар за един ден

Двайсет ученици от пети до осми клас от столичния район „Лозенец“ ще имат възможност да се включат в работата на районната администрация и да прекарат един ден с истински полицейски екипи в рамките на инициативата „Кмет за един ден и Полицейски комисар за един ден“.
Двайсетте ученици са избрани след викторина и дискусионен форум, посветени на сигурността и защитата от насилие, публикувани на сайта на общината.

Те се състезаваха в сградата на Район „Лозенец“ (бул. „Васил Левски“ № 2) двайсетте победители във викторината се съревноваваха за поста кмет за един ден, а техен домакин беше кметът на столичния район „Лозенец“ Прошко Прошков.

През целия работен ден (от 8:30 до 17 ч.) децата ще имат възможност да видят отблизо как работят различните отдели в районната администрация — ще се запознаят с работата на деловодството, ще надникнат в архива, ще присъстват на извършване на проверки по сигнали на граждани. Един от участниците ще бъде излъчен за победител и ще стане кмет за един ден.

На 30 септември, четвъртък, в сградата на 04 РУ Полиция – СДВР (ул. „Крум Попов“ № 57) децата ще се съревновават за поста комисар за един ден. Домакин ще бъде вр. н. д. началник на 04 РУ-Полиция, СДВР комисар Валентин Бучински.

Денят ще започне с оперативката в 8:30 ч. След това децата ще бъдат разпределени на групи, за да участват в приемния ден на началника на управлението (от 14 до 16 ч.), в обхода на патрулна кола, ще посетят криминалистическата лаборатория и ще видят как се снемат отпечатъци и се извършва експертиза. В програмата са предвидени още посещение на кабинета за прием на жалби, децата ще видят и как се завеждат сигналите, как се попълват документи за арест, ще придружат районните инспектори, ще видят процедурата по издаване на българските документи за самоличност в паспортната служба, ще участват в работата на детската педагогическа стая. Един от участниците ще бъде излъчен за победител и ще стане полицейски комисар за един ден.




Коментари
1 коментар

Христина Петрова, 12 г.,

Публикувано на 29.09.2010

ха ха ха ха ха ха ха много забавно!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град