любопитно

Начало | любопитно | Рожденият ден на Франклин

Рожденият ден на Франклин

Ралица Паскалева | 2010-10-05

Рожденият ден на Франклин

Моята любима книга се казва "Рождения ден на Франклин". Поредицата от която е тази книга е "Приказки за Франклин", които са направени по подобие на телевизионния сериал.
Попаднах на нея в една книжарница, когато се прибирахме от игра в парка и щяхме да купуваме книга на кака ми. Това стана през лятото. След като влязохме в книжарницата започнах, както винаги, да разглеждам книгите и попаднах на "Рождения ден на Франклин". На пръв поглед  ми хареса само заради картинките. Показах я на мама и помолих да ми я купи. Съгласи се и още на обяд, когато лягах да спя поисках да ми я прочете.

В книгата се разказва за едно костенурче на име Франклин, което скоро щеше да има рожден ден и от нетърпение броеше дните.
То без да пита родителите си било поканило приятелите си на увеселителен парк, но родителите му казали, че нямат възможност и той няма да може да празнува рождения си ден там. Франклин много искал да празнува и не след дълго измислил как да празнува рождения си ден. Направил детски кът в двора, зад къщата. Там Франклин поканил приятелите си и отпразнувал рождения си ден. На всички много им харесало. Според Франклин това бил най-хубавият рожден ден.

След прочитането я сложих под възглавницата си и заспах доволно. След това започнах все по-често да настоявам да ми я четат. Скоро вече ми беше любимата книга. Малко по-късно намерих и телевизионния сериал. Оттогава рано сутрин гледам телевизионния сериал, а на обяд настоявам да ми четат книгата.

Вижте още:
Английски картинен речник на Франклин
Уча английски с Франклин
Франклин и домашният му любимец
Франклин играе футбол



Коментари
5 коментара

анонимен , ,

Публикувано на 11.10.2010

Браво Рали!

ЪЪЪЪЪЪЪЪЪ , ,

Публикувано на 21.10.2010

Ти да не си на 2 години??? Искам да кажа че тази книга е бебешка и ми я четоха когато бях на 3

Рали , ,

Публикувано на 25.10.2010

Чак на две не съм аз съм на 5 годиники

zary alexandrova, 9 г.,

Публикувано на 03.07.2011

Здравей Рали.Когато бях малка много обичах Франклин. Аз имам всички книжки на Франклин и филмчета свързани с него.Малко ме е срам да го кажа, но аз все още препрочитам любимите си книжки свързани с любимият герой на моето детство!

ева , ,

Публикувано на 08.09.2012

zary alexandrova нищо срамно не е да си го призная и аз много го обичам

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град