приказки от деца

Начало | приказки от деца | Сняг през юли?

Сняг през юли?

Йоана Димитрова | 2016-02-11

Сняг през юли?

Участва в конкурса "Цяла година зима – конкурс за приказка"

Лили е едно малко момиче с рижава коса. Както обикновено през всяка юлска неделя тя се буди – така и през тази. И както обикновено, докато е сънлива закусва – днес също.

Но днес тя забеляза нещо много странно. Навън валеше сняг. Как така през юли ще вали сняг?! Учуди се! Помисли си, че това е привидение, защото е сънлива. Тогава обаче чу глъчка и детски смях пред вратата й. Приятелите й – с шапки, шалове и ръкавици и казаха бързо да излиза и да играе с тях, докато не е свършил снегът. Забавляваха се заедно цял ден.

Когато тя се прибра, цялото й семейство я чакаше с чаша горещ шоколад в ръка. А най-вече пра-пра-прадядо й – старият инспектор, който отдавна се бе пенсионирал. Когато инспекторът бил млад намерил един медальон, който изпълнява по едно желание. Бил го пазел точно за Лили.

Седнаха пред камината и дядото подаде на Лили медальона. И Лили в миг каза, че иска да има вечна зима. Всички си помислиха „Защо иска толкова просто желание?“. А Лили веднага им отговори, че не се нуждае от специални неща, а само иска да се забавлява, играе и да бъде с най-близките си хора. Както цял ден без никаква почивка игра на воля с приятелите си. Никой не знае как изведнъж завалял снегът. Това останало загадка. Но не е загадка да кажем, че Лили е едно скромно и добро момиченце. И кой знае – може отново да дойде и да направи зимата вечна!

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град