приказки от деца

Начало | приказки от деца | Мечта за зима

Мечта за зима

Мирела Костадинова | 2016-02-14

Мечта за зима

Участва в конкурса „Цяла година зима – конкурс за приказка“

Имало едно време една принцеса, която се казвала Снежи. Тя много обичала да си играе в снега и с нетърпение очаквала зимата и тази година. Случило се така обаче, че принцесата ставала все по-затворена в себе си. Искате ли да разберете защо? Сега ще ви разкажа цялата история отначало.

Принцесата чакала зимата с голямо желание, тъй като много обичала да си играе в снега. Станало месец януари, но не завалял сняг. Дошъл месец февруари, но не паднала и една снежинка. Принцесата се натъжила и веднага изтичала в стаята си. Тя не излизала оттам с дни. Родителите й – кралят и кралицата, не знаели какво да правят с нея. Един ден принцесата излязла от стаята си, отишла до кралския двор и се провикнала:

– Искам цяла година да вали сняг!

Щом изрекла тези думи, мигновено завалял сняг. Принцесата веднага върнала усмивката на лицето си. Всички от двореца слезли на двора и започнали да се замерят със снежни топки. Принцесата била много щастлива, както и родителите й. И така цяла година принцесата не пропускала и ден, в който да не е на двора и да прави снежни човеци. Когато годината свършила, принцесата и семейството й били много радостни, че мечтата на тяхното дете се е сбъднала.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град