новини детски

Начало | новини детски | Слава за Търговище

Слава за Търговище

Петя Петрова, 13 г., Търговище | 2008-10-29

Индивидуални изпълнители от вокална група “Детски смях” град Търговище отново се завръщат с награди. Този път от международен фестивал,  пети поред, в град Кюстендил “Златни ябълки - 2008”. Представителките на града обират овациите на публиката и същевременно на журито, което е в състав: председател Мая Райкова - продуцент българско национално радио, Виктор и Жоро – изпълнители от група “032” и международно представителство от страна на Бобан Йосифович. 

В първа възрастова група малката Рая Милчева очарова публиката с изпълнението на “Майчице свята” от репертоара на Мими Иванова и се класира на първо място. Във втора група Рая Тодорова получава престижната награда на кмета на община Кюстендил за представянето си с песента “Откритие” , Невена Пейкова взема среброто, продуциране на песен и участие с бигбенда на БНР. Петя Петрова е удостоена с първа награда и покана за участие в конкурса “Sta se pjesmom sanja” в Босна и Херцеговина, който ще се проведе през месец  ноември следващата година.

В интервю децата споделиха, че много им е харесал фестивалът, като възможност за нови национални и международни запознанства, за посещение и опознаване на най-красивите кътчета на България. Също разказаха как са се запознали с представителя на Македония на тазгодишната детска Евровизия- Боби Андонов, който е участвал като специален поздрав. Имало е и представители на Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия и Македония.

Четирите изпълнителки са изпели по една песен на гала концерта, а двете наградени със специални награди са имали възможността да се представят с по още едно изпълнение.

Ръководителката им Десислава Станкова сподели,че нейните възпитаници работят усърдно и с ентусиазъм над избора на нови стилни и съвременни песни за репертоара си, с които да се представят на бъдещи конкурси и фестивали.

С 10 награди се завръща вокална група “Детски смях”
Скаутите в Търговище търсят още последователи
ООН оцени търговищко момичеКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град