новини детски

Начало | новини детски | Празникът на тиквата започна в Севлиево

Празникът на тиквата започна в Севлиево

Аз детето | 2008-10-29

Третият празник на тиквата започва от днес в Севлиево . Негови организатори са община Севлиево и Общинско сдружение за туризъм – Севлиево. Празникът ще беше открит днес в 16:30 часа в Дома на културата „Мара Белчева". Там бяха подредени изложби от експонати, участващи в конкурсите "Тиква най…, най…" и "Тиквени фантазии" - за рисунка и приложно изкуство.

Естрадно-духов оркестър „Севлиево" ще се погрижи за настроението, а домакините ще черпят с парче печена тиква. Тази вечер ще бъдат връчени наградите за най-голяма, най-малка, най-красива, най-нестандартна и най-дълга тиква, както и наградите на победителите в конкурса за рисунка и приложно изкуство. Забавно представление под надслов "Тиквено шоу" ще представят севлиевските малчугани от детските градини. Ще има и богат пазар от тикви и сувенири.

Утре празникът ще продължи в Архитектурно- възрожденски комплекс "Дандолови къщи". В залите на комплекса ще бъде подредена изложба, наречена „В света на тиквата", включваща снимки от предишните издания на празника, пословици, гатанки, магии и рецепти с тиквена тематика, тиквата в народната медицина и др. С карикатури в изложбата ще участва и Домът на хумора и сатирата в Габрово. Домакините ще предлагат на посетителите рачел от тиква, вокална група "Хармония" ще забавлява гостите, а сдружението на жените „Надежда 2001" ще представи ревю на възрожденски облекла.

Последният ден от празника ще започне в 16:00 часа с концерт на Танцовия ансамбъл при читалище „Развитие" в парка пред Дома на културата. Севлиевци и гости на града ще могат да се насладят на кулинарната изложба, наречена "Тиквени изкушения", която ще бъде подредена във фоайето на културния дом. Всеки посетител ще си тръгне с парче от огромния тиквеник, който тази година ще е по-дълъг от 198 метровия миналогодишен сладкиш. По време на празниците, тиквени специалитети ще предлагат ресторантите и заведенията в Севлиево.

Коментари
6 коментара

Катерина Димитрова , 12 г.,

Публикувано на 01.11.2008

хубав празник за нашия град който се слави от много години с тиквени истории,весели и интересни неща могат да се видят и научат

Женя Милева, 9 г.,

Публикувано на 01.11.2008

денят на тиквите е хубав но защо ние не го празнуваме?

Радина Богданова, 10 г.,

Публикувано на 03.11.2008

браво на тези които живеят в Севлиево

Симона Богданова, 8 г.,

Публикувано на 10.11.2008

На 13 ноември в моето училище соу константин петканов.Ще се организира концерт.]]]]]][

Емилия Богданова, 5 г.,

Публикувано на 11.11.2008

Аз се казвам Еми и уча в градина надежда там се учим да четем и пишем

Емилия Богданова, 11 г.,

Публикувано на 11.11.2008

денят на тиквите е хубав защо не го празнуваме

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град