любими герои

Начало | любими герои | Серафина – необикновеното момиче, което ще ви заведе на необикновено приключение

Серафина – необикновеното момиче, което ще ви заведе на необикновено приключение

Аз детето | 2018-01-04

Серафина – необикновеното момиче, което ще ви заведе на необикновено приключение

Бързо! Запознайте се със Серафина, кажете си по едно здрасти и... ха, вижте, озовахме се пред един огромен замък. Имението „Балтимор“! Ама не се шегуваме и определено не фантазираме – то наистина съществува. Построено е от милионера Джордж Вашингтон Вандербилт ІІ, слави се с уникалните си размери и архитектура и се намира в Северна Каролина. А сега нека отново поговорим за Серафина.

Тя си е едно обикновено 12-годишно момиче с остри скули, кехлибарени очи, много чувствителни сетива и уникални ловни умения, заради които си е спечелила поста на Г. Л. П. (Главен ловец на плъхове) в онова имение за което вече говорихме. Да де, добре може и да не е чак толкова обикновено момиче, но със сигурност е много по-малко странна от дома си и останалите членове на семейството. Не знае почти нищо за майка си, а баща ѝ... Ами само си представете, че те двамата живеят в мазето на имението. То е огромно – има толкова невероятни стаи, които просто си седят и хващат прах, но те живеят в мазето. Да, вярно, че имението не е тяхна собственост, а на едни богаташи, но предвид факта, че баща ѝ се грижи всичко в него да работи изправно сме сигурни, че собствениците не биха имали против Серафина да живее в някоя от стаите и да се среща с другите деца.

Това обаче не е позволено, всъщност трябва да сте много тихи и да не издавате тайната, че вече познавате Серафина, защото за нея е абсолютно забранено да се вижда и да говори с когото и да е! Фина естествено спазва това правило и слуша баща си (донякъде), освен когато тайничко излиза и се крие в сенките, за да разглежда „Балтимор“! Така си живее нашата необикновена героиня, докато един ден не се натъква на страшен човек с черен плащ, който отвлича децата от имението. Понеже нашата Фина си е мила и с развит усет за справедливост дълго съжалява, че се е изплашила и не е помогнала на момичето с жълтата рокля, когато е видяла как го отвличат.

Един ден обаче открива и смелостта в себе си и решава да се впусне в преследването на загадъчния злосторник. Желанието ѝ да разбере и коя е тя самата и силното ѝ чувство, че това има много общо с човека с черния плащ пък придават на малкото ѝ детективско приключение още вълнения. Така момичето се оказа по следите не само на мъжа с черния плащ, но и на собствената си идентичност. По пътя тя ще срещне и един наистина много добър приятел, първия ѝ и единствен приятел, който би направил всичко за нея, а приключенията, които ще изживее ще ви оставят без дъх.

Ние обаче приключваме дотук, ако искате да разберете повече за Серафина – четете. Разгърнете страниците на „Серафина и черният плащ от Робърт Бийти и можем да ви обещаем, че освен невероятните приключения, ще намерите и нова приятелка в лицето на Серафина!

Вижте и още няколко от най-добрите героини:
Лора Марлин – най-смелото момиче и най-добрият детектив
Сакъз Сардуня – момичето, което спаси Страната на легендите, разказите и приказките
Клара Ясен – момичето, чиято съдба е променена от котарак



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град