покани

Начало | покани | Със свободен вход за деца ще работи ледената пързалка в парк „Възраждане“

Със свободен вход за деца ще работи ледената пързалка в парк „Възраждане“

Аз детето | 2024-01-02

Със свободен вход за деца ще работи ледената пързалка в парк „Възраждане“

Със свободен вход за деца и ученици ще работи днес ледената пързалка в парк „Възраждане“, съобщиха на сайта си от Столичната община. Любителите на зимните спортове могат да се забавляват от 10:00 часа до 20:00 ч. От общината обаче допълват, че използването на кънки и инструктор се заплаща, припомнят от БТА.

Ледената пързалка работи от началото на декември 2023 г. Тя е част от спортен комплекс „Възраждане“ на площ от около 24 000 кв. м, където са разположени четири игрища за минифутбол с изкуствена трева, три игрища за тенис на корт, игрище за баскетбол, покрита площадка за тенис на маса с осем тенис маси и др. Пързалката предлага и чудесни възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

През 2024 г. София е обявена за „Световна столица на спорта“ от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта.

Ледената пързалка в парк „Възраждане“ е част от съоръженията на открития многофункционален спортен комплекс на „Спортна София“ с площ от 800 кв. м. и капацитет до 100 ползватели едновременно. За любителите на карането на кънки от всички възрастови групи ледената пързалка предлага прекрасни условия за пързаляне, в открита паркова среда.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град