новини детски

Начало | новини детски | „Принцът на сънищата“ е новата книга на Никола Райков, чийто текст е написан с калиграфска четка

„Принцът на сънищата“ е новата книга на Никола Райков, чийто текст е написан с калиграфска четка

Аз детето | 2024-04-23

„Принцът на сънищата“ е новата книга на Никола Райков, чийто текст е написан с калиграфска четка

Новата книга на популярния български автор Никола Райков, пробил с творбите си в САЩ и Китай, събра поръчки за над 300 броя още през първите 24 часа от обявяването си. „Принцът на сънищата“ е поредната му нестандартна инициатива. Книгата е сътворена на ръка като текстът е писан от самия автор с калиграфска четка, след което той е създал собствен шрифт, базиран на почерка си. Мастилените илюстрации в книгата са рисувани от писателя посредством набор от тънкописци и четки, след което са преминали дигитална обработка.

Впечатляващо е, че книгата е пусната свободно в електронен формат на страницата на кампанията https://prikazka-igra.com/prince.html но това не и е попречило да събере огромен брой предварителни заявки в рамките на първия ден. Проектът включва също „наръчник за заспиване“ и „дневник на сънищата“ разработен в помощ на децата, които имат проблеми със заспиването или страдат от кошмари.

„Принцът на сънищата“ разказва за момче, което никога няма да порасне, и всяка нощ долита от своето причудливо царство, за да дари спокоен сън на децата. Но когато една вечер Звезда, момиченце със синя пижама и страх от чудовища, загадъчно изчезва, той е принуден да навлезе в напълно непознат свят, населен с кокалести въртоглави и потайни мракобесници, за да се опита да я открие.

Никола Райков става известен с първите по рода си „приказки-игри“ и е един от най-популярните и обичани детски автори на България. Неговите произведения се продават в многохилядни тиражи и е носител на десетки награди. Правата за голяма част от творчеството му са откупени в Китай, а наскоро направи пробив и в САЩ със своята настолна игра „Страната на чудесата“.




Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град