новини детски

Начало | новини детски | Песента Hopeless на 14-годишната Жени Кринчева завоюва второ място в On the music waves 2024

Песента Hopeless на 14-годишната Жени Кринчева завоюва второ място в On the music waves 2024

Аз детето | 2024-04-15

Песента Hopeless на 14-годишната Жени Кринчева завоюва второ място в On the music waves 2024

14-годишната Жени Кринчева завоюва второ място в международния музикален конкурс On the music waves 2024. Новата ѝ песен Hopeless беше отличена от журито на конкурса, поставяйки я преди сръбския и след италианския представител. Международните съдии, между които автори на песни, композитори, музиканти, изпълнители и продуценти от EMI, BMG Ricordi, Airplane! Records, Musica e Rivoluzione, Universal Edition, Universal Music Publishing, Warner Classics, Walt Disney Records, Cantieri Sonori, D`altro canto, обявиха решението си в края на месец март.

Освен че талантливата тийнейджърка изпълнява Hopeless, Жени е и в основата на нейното създаване, заедно с бийтмейкъра Роби (Роберто Николов). „Песните, създадени от Роби, са част от репертоара на най-добрите български артисти като „Молец“, Мила Роберт, Дара Екимова, Ника, споделя Жени. Истински щастлива съм от възможността да творим заедно и да бъдем оценени на толкова високо ниво.“

По създаването на песента Жени работи и с друг млад и талантлив артист – Александър Георгиев – A.L.E.K.S., който е завършил композиране в British Institute of Modern Music в Манчестър и е един от активно действащите изпълнители в България и Англия. Участието му в музикалния формат „Гласът на България“ го прави тотален любимец на тийн публиката и ментор на млади музиканти, а работата му с Жени Кринчева добавя изумителна доза фантазия и щипка финес в Hopeless.

Проектът Hopeless е първият, в който Жени участва като автор на текст и музика, но за аранжимента се доверява на майстора в бранша Светослав Кепчелюв – Svett. Неговият новаторски дух и изпипване на всеки детайл в звука са запазената му марка, а лекотата, с която работи довежда до онази фина чувствителност, изкачила песента до второ място в On the music waves 2024.

Освен музикалните и творчески качества на песента, журито остана впечатлено и от темата на Hopeless. Самата Жени избира посоката като отражения на чувствата, които бушуват в нейния тийнейджърски свят. Песента е зов за откриване на красотата и тишината вътре в нас и внушава, че самите ние трябва да търсим и вярваме в чудесата на живота.

Журито отдели специално внимание и на 14-годишната българска изпълнителка, като определи тембъра ѝ като много красив и убедителен, а самата Жени-като една от надеждите на новото поколение световни артисти.

Повече за Жени Кринчева:

Макар само на 14 години Жени има зад гърба си поредица от реализирани проекти, като шлифова своя глас под ръководството на утвърдения вокален педагог Искра Милкова.

В периода 2016-2022 г. Жени Кринчева записва 25 нови оригинални песни – детски, с фолклорни мотиви, както и песни, посветени на България, чиито автори са едни от най-добрите български поети и композитори: Ангелина Жекова, Виктор Самуилов, Петя Кокудева, Христина Димова, Светослав Лобошки, Щерион Пилидов, Красимир Гюлмезов, Росен Парлапанов, Живко Василев.

През 2021 година талантливата изпълнителка достига финала на „България търси талант“ и става един от най-разпознаваемите млади артисти. Същата година представя и е изпълнител на песента „Моя е тая земя“ по текст на Ангелина Жекова и музика на Щерион Пилидов, която печели голямата награда за нова българска песен, след единодушно гласуване от публика и жури и става химн на Историческия парк.

През 2022 година Жени е забелязана от украинския музикален продуцент и композитор Руслан Квинта, който я определя като най-чувствения нов световен глас и създава специално за нея песента Fly. Това е първият международен проект за Жени.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град