приказки от деца

Начало | приказки от деца | Принц Рудолф и Принцеса Моника

Принц Рудолф и Принцеса Моника

Валентина Панайотова, 10 г., Бургас | 2007-11-10

В едно кралство живеели крал и кралица, които си имали син на име Рудолф. Кралството се намирало на брега на морето. Всеки ден принц Рудолф гледал от кулата на замъка корабите в морето и си мечтаел, някой ден като порасне да плава с тях, за да обиколи света и да научи повече за живота на обикновените хора.
Когато навършил пълнолетие, Рудолф поискал разрешение от баща си да тръгне на околосветско пътешествие с един от кралските кораби. Кралят наредил на своите придворни да приготвят всичко необходимо за пътуването на сина му.
На другия ден, призори момъкът отпътувал заедно с капитана и моряците. Въпреки дългото пътуване принцът бил много щастлив, защото видял много забележителности: красиви острови с различна растителност и разнообразни животни; той се срещнал с интересни хора и научил повече за света.
Но скоро щастието му било помрачено. В една студена вечер се разразила страшна буря. Вълните в океана били много бурни и гръмотевиците и светкавиците прорязвали небето. Вятърът бил много силен, обръщал всичко по пътя си и не отминал и кралския кораб. Капитана с последни сили се мъчел да овладее кораба, но не успял и той потънал в морската бездна. Всички моряци се удавили в мразовитата вода. По една щастлива случайност младия принц бил изхвърлен на брега на необитаем остров.
Русалките и тяхната принцеса Моника, живеели в подводния дворец. Както винаги те излезли за своята сутрешна разходка и когато стигнали до брега на острова, те намерили полумъртвия момък и се погрижили за раните му.
Дълго време той бил в безсъзнание. Една сутрин принца се събудил и като се огледал, установил, че е на непознато място и че е сам. Станал и тръгнал да си търси храна и да открие подслон.Обикаляйки острова, той стигнал до една пещера и влязъл в нея. Стигнал до една много странна врата. Бутнал я, тя се отворила и той се озовал в зала, обсипана с кристали. Насреща му се изпречило едно голямо многооко чудовище, което било пазителят на кристалната зала и то притежавало магически сили.
Чудовището преградило пътя на момъка, сграбчил го и го затворил в клетка. Изплашен от вида на чудовището, принцът започнал да вика за помощ. Многоокото чудовище се доближило до клетката и тъй като не можело да понася викове превърнал момъка в делфин, а клетката в аквариум. Делфинът започнал да издава звуци, наподобяващи тъжна песен, която се чувала чак в подводния дворец.
Русалките и морската принцеса дочули песента на делфина. Моника имала вълшебно кълбо и за да разбере откъде идва песента, тя се вгледала в него. То й показало кристалната зала в пещерата, а там – многоокото чудовище и делфина в аквариума. Тогава принцесата и русалките се сетили, че делфина е момъка,който са намерили на морския бряг и че е омагьосан от пазителя на кристалната зала.
Принцеса Моника погледнала отново вълшебното кълбо и в него видяла своята прапрабаба, която й казала, че само песента на птицата Феникс можела да развали магията и момъкът да бъде спасен. Тогава русалките призовали горските духове – самодивите и ги изпратили да открият и доведат птицата Феникс. Не след дълго на брега долетяла птицата Феникс, последвана от горските духове. Морската принцеса разказала историята за случилото се с непознатия, за морския свят, момък и помолила птицата за помощ, тъй като само нейната вълшебна песен можела да развали магията.
Фениксът обяснил на принцеса Моника, че когато магията бъде развалена, морската принцеса ще трябва да напусне подводния свят завинаги, защото момъкът – делфин бил много красив и със сигурност тя ще се влюби в него, когато той отново стане човек. Моника била съгласна да плати тази цена, само и само момъкът да бъде спасен.
Птицата запяла своята песен и магията се развалила. Принц Рудолф възвърнал човешкия си вид, аквариума отново станал - клетка, а многоокото чудовище се пръснало на хиляди парчета от силния звук на песента. Самодивите влезли в пещерата, освободили момъка от клетката и го отвели на морския бряг.
Принц Рудолф се влюбил в морската принцеса от момента, в който я видял. Целунал я в знак на благодарност и в същия миг опашката на русалката се превърнала в човешки крака.
Принцеса Моника благодарила за съдействието на горските и водни духове и се сбогувала завинаги с морския свят.
Принцесата и принц Рудолф се качили на гърба на птицата Феникс и тя ги отвела в неговото кралство. Там ги посрещнали кралят и кралицата. А в чест на завръщането на принца, те устроили пищен бал. На следващия ден вдигнали голяма сватба и всички яли, пили и се веселили.
Принц Рудолф и принцеса Моника заживели щастливо. А птицата Феникс станала символ на любовта в кралството.

Коментари
3 коментара

Сиана Асенова, 11 г.,

Публикувано на 13.12.2008

много хубава приказка

ЦВЕТИ АЛЕКСИЕВА, 8 г.,

Публикувано на 28.06.2009

Чудо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Борис Куртенков, 8 г г.,

Публикувано на 08.02.2010

Много обичам чудовищата.Те са ogry, giant,monster и горското чудовище.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град