Инициативи

Начало | Инициативи | Приказни ваканционни дни очакват посетителите на детския отдел на библиотеката в Разград

Приказни ваканционни дни очакват посетителите на детския отдел на библиотеката в Разград

Аз детето | 2021-07-11

Приказни ваканционни дни очакват посетителите на детския отдел на библиотеката в Разград

За поредна година екипът на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград ще подари на малките и по-големи момичета и момчета едно незабравимо лято, изпълнено с полезни занимания и забавления, съобщи директорът на библиотеката Димитър Петров пред БТА.

Инициативата, наречена „Приказна ваканция“ ще започне на 15 юли. Заниманията ще се провеждат до края на лятото в Детския отдел на културната институция. Всеки вторник малките читатели ще се потопят във вълшебния свят на книгите. В сряда децата ще рисуват свои любими приказни герои. В петъчните дни библиотечните специалисти ще зарадват децата със селекция от забавни детски филми. За участниците в летните занимания са подготвени още много весели и щури приключения. Четивата и игрите ще се редуват със срещи с интересни хора и с нови приятели.

Лятната инициатива на библиотеката е много успешна. Всяка година деца и ученици не само от Разград, но и от гостуващи от други градове и държави на баби и дядовци прекарват приятно и полезно ваканцията си в Дома на книгата, сподели директорът на библиотеката Димитър Петров. Той покани децата да присъстват на официалното откриване на инициативата „Приказна ваканция“.

Тя ще стартира с празник на открито пред Детския отдел на разградската библиотека. Посетителите ги очаква забавно и вълнуващо приключение с приказните герои от Детския център „Веселият парк“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град