Инициативи

Начало | Инициативи | Деца и родители опознаваха тайните на тъкачеството в Етнографския музей на Долна Оряховица

Деца и родители опознаваха тайните на тъкачеството в Етнографския музей на Долна Оряховица

Аз детето | 2021-08-17

Деца и родители опознаваха тайните на тъкачеството в Етнографския музей на Долна Оряховица

Деца и родители опознаваха тайните на тъкачеството в Етнографския музей на Долна Оряховица, където започнаха вече традиционните „Семейни съботи в музея“, съобщиха организаторите от Историческия музей в Горна Оряховица, чийто филиал е Етнографският музей. Началото на лятната програма поставиха кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев и Борис Борисов от Исторически музей в Горна Оряховица.

Учителката и тъкачка Румена Димитрова представи творческото ателие по тъкачество и разказа на всички участници историята на този стар занаят, показа им необходимите материали и умения за автентичното тъкане в домашни условия. И родители, и деца опитаха заедно своите умения в тъкачеството, а най-смелите от тях се включиха и в предизвикателството да работят с истински хоризонтален стан. За да запазят спомен от семейното приключение, всички посетители си тръгнаха с изтъкани от собствените им ръце шарени гривни.

Гостите в музея имаха възможност да разгледат интересните експозиции и да научат повече за историята на града, в който живеят.

Работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи“ е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

Снимка: g-oryahovica.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град