интересно

Начало | интересно | Приказките на Диана Петрова – послания за малките и намигване към възрастните

Приказките на Диана Петрова – послания за малките и намигване към възрастните

Аз детето | 2017-06-01

Приказките на Диана Петрова – послания за малките и намигване към възрастните

Приказките са послания за малките и с намигване към възрастните. На това се е отдала Диана Петрова, която е автор на три романа и две книги с приказки, както и създател на сайта „Подари ми приказка“.

От няколко дни на пазара е и третата ѝ книга „Приказки за цялото семейство“. Диана Петрова гостува в телевизионното предаване „България сутрин“, за да разкаже как пише приказки за съвременни деца и модерни родители.

„Без детството едва ли можем да се справим в днешния живот. Чрез приказките се връщам обратно в моето детство и мога да участвам в детството на моите деца“, сподели тя пред Bulgaria ON AIR. Диана Петрова призна, че се вдъхновява от истински истории, които са се случили в нейното детство или в това на децата ѝ. Тя е категорична, че децата не са спрели да четат, дори напротив.

„Децата харесват герои, с които могат да се идентифицират. Всяко дете иска да бъде уважавано и приказки, в които е на едно ниво с възрастните, са му любими. Те не са просто деца, те са умалени възрастни“, каза още писателят. Диана Петрова сподели, че я канят в много училища, където получава рисунки от децата по написаните от нея приказки. Заедно разиграват игри, в които децата се превръщат в автори за няколко минути.

Още подробности от интересния разговор вижте във видеото:




Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град