За родители

Начало | За родители | Приемат заявления от родители за осигуряване на детегледачи

Приемат заявления от родители за осигуряване на детегледачи

Аз детето | 2018-03-28

Приемат заявления от родители за осигуряване на детегледачи

Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект „Родители в заетост“ до 20 април. 866 родители от общо 2119, подали заявления през първия прием, вече са одобрени и включени в проекта.

И по време на втория прием по проект „Родители в заетост“ право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5 години, които не са записани в детски заведения. Родителите, които могат да се възползват от услугата по проекта и желаят да подадат своите документи за участие при новия старт, трябва да бъдат от следните две групи: родители, които имат работа, но към момента полагат грижа за децата си и не са се върнали на работа; родители, които са безработни.

Агенцията по заетостта обръща внимание, че тези родители, които ползват отпуск или отсъстват от работа поради отглеждане на дете, не следва да са се върнали на работа до получаване на одобрение за включване в проекта. Безработните родители трябва да започнат работа при работодател или като самонаето/самоосигуряващо се лице в рамките на 4 месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете. Бюрата по труда ще продължат да извършват подбор сред регистрираните безработни за детегледачи, като ги насочват за одобрение от родителите.

Целта е родителите да могат да изберат най-подходящия детегледач за детето си и да се върнат на работа, за да продължат професионалната си кариера или да намерят подходяща работа.

Заявления ще се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа. или на roditeli-v-zaetost@az.government.bg (сканирани с подпис или електронно подписани).Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град