Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Препоръчваме да гледате отново тези 8 анимации с няколко изненадващи факта за тях

Препоръчваме да гледате отново тези 8 анимации с няколко изненадващи факта за тях

Аз детето | 2020-08-23

Препоръчваме да гледате отново тези 8 анимации с няколко изненадващи факта за тях

Любимите анимационни филми, особено пък такива шедьоври като тези, за които сега ще си говорим, заслужават да се гледат повече от веднъж. Особено ако си малко пораснал, дори и с една година, дори и с няколко сантиметра, ще намериш нещо ново, нещо интересно на което да се смееш, с което да се вълнуваш и да преживяваш интересния момент отново. Но като виждаш и други детайли от историята и вадиш още повече поуки и истини. Можем да наричаме анимационните филми „детски“, но всъщност в тях често се съдържат най-важните истини за живота.

И понеже всички вече сме ги гледали, няма да ви разказваме съдържанието на филмите, които ще ви предложим, а и все пак е хубаво да сте ги позабравили малко. Вместо това заедно с препоръките ще ви дадем интересни факти за всеки един от тях! Да започваме и после не забравяйте да ги гледате, може дори и с мама и татко – те също ще ги харесат.

УОЛИ

Аниматорите обичат да добавят така наречените „великденски яйца“ към съвременните анимационни филми. Това са подсказки или препратки към други филми или герои, или нещо от реалността. И по този повод забелязали ли сте, че летящ УОЛИ много прилича на първия изкуствен спътник на Земята. Ако не, гледайте филма отново!

ЛЕДЕНА ЕПОХА

Много от рисунките, които героите откриват в пещерата по време на пътуванията си, всъщност са точно копие на скалното изкуство, създадено преди около 15 хиляди години.

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА

По време на съвета на Люмиер и госпожа Потс, в залата може да се види известната картина „Момичето с перлената обица“.

МАДАГАСКАР

Втората част на анимацията е пълна с елементи със скрито послание. И така, когато Алекс поздрави жителите на Африка, можете да видите петно под формата на континент на лапата му и дори се вижда остров Мадагаскар.

САМИ ВКЪЩИ

Авторите обичат да правят смешни паралели. Когато кучето признае любовта си към котката Клоуи научаваме известния диалог от филма „Има само момичета в джаза“, който завършва с фразата „Всеки има свои недостатъци“.

СМЕЛАТА ВАЯНА

На плетеното килимче в колибата, където на децата се разказват народни легенди, е изобразен Маршмело (Marshmallow) – лошият снежен човек, създаден от Елза.

АЛАДИН

Главният герой всъщност е вдъхновен от лицето на Майкъл Дж. Фокс от филма „Назад към бъдещето“. Продуцентите обаче решили че така Аладин изглежда твърде малък и вместо това го нарисували по подобие на актьора Том Круз.

ЗООТРОПОЛИС

Гледането на този филм може да се превърне в истинска игра. Тук има много „великденски яйца. Например на пързалката можете да видите таткото-слон с дъщерите му, облечени като Елза и Анна от „Замръзналото кралство“.

Можете ли да откриете и други такива интересни неща? Изгледайте филмите и споделете с нас!

Вижте още:
Пет анимационни филма, различни от останалите
Знаете ли точно какво е „Stop-Motion“ анимация?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град