Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Четири анимационни филма, различни от останалите

Четири анимационни филма, различни от останалите

Аз детето | 2016-11-24

Четири анимационни филма, различни от останалите

Няма по-подходящо време от лошото за едно хубаво домашно кино. Да се съберете с приятели или семейството, да се настаните удобно, защо дори и да не си вземете малко пуканки, нали сте у дома и да се забавлявате заедно 1-2-3 часа. Навън дъждът си вали, а вие си седите вътре на топло и се забавлявате. Колко прекрасно. Естествено, когато кажем хубав анимационен филм, сигурно всички си представяте най-новата анимация на „Пиксар“ или „Дисни“. Няма спор, че те са световните лидери в правенето на хубави филми, но има и други различни компании и режисьори, които не са толкова известни, но също заслужават вашето внимание. Те предлагат по-различни, но също толкова зрелищни и интересни истории, както и различен и интересен стил на поднасяне. Така че следващия път, когато решите да гледате някое филмче вкъщи, опитайте някое от тези!

„Песента на морето“

Това е японски анимационен филм, магическа приказка, която несъмнено би се харесала както на вас, така и на родителите ви. В „Песента на морето“ има всичко, което има в най-известните анимации, но представено в по-различен и интересен стил, както на самата анимация, така и на героите. В допълнение към това има и прекрасна музика, която може направо да ви хипнотизира. Историята на филма се базира на известен ирландски мит. Точно затова главните герои във филма са митични същества. Малката Сърша е последната „силки“, дете-тюлен, което може да живее в океана, но излезе ли на брега, съблича кожата си и се превръща в любимата сестричка на малкия Бен. И мъже, и жени „силки“ са се влюбвали в човеци, но морето неизбежно ги притегля обратно към себе си. В тази история, разказана със завладяваща рисувана визия от Том Мур, Бен и сестра му трябва да потеглят на фантастично пътешествие през света, от който изчезват древните легенди и магията, за да успеят да се върнат обратно в дома си край морето.

„Тайната на Келс“

Този филм идва направо от Франция и сигурно бихте го намерили за доста необичаен, но ви уверяваме, че е и също толкова интересен, че и повече от това, което сте виждали досега. Това е анимация, която си заслужава да гледате по много причини: музиката, цветовете, героите и красивите рисунки, които са почти като живи, осигуряват чудесна атмосфера, показват ви свят, който ви завладява от пръв поглед. Филмът ще ви заведе в абатство в далечна Ирландия, по времето на викингите, където местния абат гради защитна стена. Обзет от дейността обаче, той е забравил мисията на светите братя. Племенникът му, Брендан, и останалите обитатели обаче не са и бързо биват запленени от пристигналия наскоро брат Ейдън, който носи много специална, незавършена книга. За чието завършване малкият дванадесетгодишен пакостник ще помогне. След това се случват много вълшебни и вълнуващи събития, които е по-добре да видите сами.

„Илюзионистът“

Кой не обича фокусници. На всички вас горещо препоръчваме този филм. Едновременно трогателна и забавна анимация, с живи цветове и красиви изображения. Филмът разказва историята на окаяния и овехтял Татишеф – опърпан, но изпълнен с достойнство фокусник, който се опитва да намери публика в свят, завладян от рокендрола на 50-те години и консуматорството. Татишеф, изкопаемо от времето на спектаклите, е принуден да изнася представления все по-надалеч, за да може да се прехранва. Самотните му пътешествия го отвеждат в Единбург, където среща бедна девойка, която наивно решава че той наистина притежава магически способности. Очарователно невинното момиче вижда в Татишеф вълшебника, който той иска да бъде, не аутсайдера, за какъвто го смятат всички, и той с обич ѝ купува нови обувки и рокли на мястото на дрипите, с които е облечена. Тя простодушно вярва, че той материализира всичко от въздуха, а той тайно работи нощно време на бензиностанции и в магазини, за да я издържа и да поддържа мечтата ѝ жива. Анимацията в „Илюзионистът“ е смайващо изследване на приглушените цветове и обвитите в мъгла шотландски хълмове, като обръща особено внимание на светлината – и на естествената, и на електрическата – постижение, каквото рядко може да се види в съвременната анимация.

„Отнесена от духовете“

Напоследък все по-често има филми за всякакви паранормални явления и същества. Често те се водят като за деца, но са толкова страховити, че дори и родителите ги е страх да ги гледат. Не е такъв случаят с „Отнесена от духовете“. Тази симпатична анимация, която дори е спечелила „Оскар“ е съвсем различна. Леко страшна и много приятна, сигурни сме, че ще се хареса и на вас и на останалите членове от семейството. Филмът е създаден от майстора на японската анимация Хаяо Миядзаки и разказва историята на десетгодишно момиче, което попада със семейството си в паралелен свят, обитаван от духове, магьосници и чудовища. С приходи от 22,4 милиарда йени „Отнесена от духовете“ се превръща в най-успешният в търговско отношение филм в историята на японското кино до този момент. През 2002 година филмът получава първата награда „Оскар“ за най-добър пълнометражен анимационен филм, както и наградата „Златна мечка“.

Сега остава да ви кажем – приятно гледане!

Снимки: thebestmovies.org

Вижте още:
Истинските места, вдъхновили вълшебните филми
Пет от най-добрите аниме филми за деца



Коментари
1 коментар

Теодора , 13 г.,

Публикувано на 09.01.2023

До редакцията:в заглавието сте написали пет, а има четири.
От редакцията: Благодарим, че забеляза, поправихме го.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град