покани

Начало | покани | Празничен фестивал „Шарената въртележка“ ще радва децата в Разград

Празничен фестивал „Шарената въртележка“ ще радва децата в Разград

Аз детето | 2022-05-28

Празничен фестивал „Шарената въртележка“ ще радва децата в Разград

Празничен фестивал „Шарената въртележка“ ще радва малките и по-големи деца в Разград. Той се организира от общината, съвместно с Центъра за работа с деца (ЦРД), съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА. Тридневният празник ще бъде изпъстрен със забавни конкурси, творчески работилници, награди и много изненади.

В първия фестивален ден, на 31 май, възможност за изява ще имат малките художници. Децата с интерес в изобразителното изкуство ще се изявят в рисуването на стативи на тема „Пъстър, шарен детски свят“. Както миналата година, и през тази рисунките ще станат част от постоянната изложба между „Панчоолу мост“ и кръговото кръстовище в центъра на Разград. Отново пред галерията е традиционното връчване на годишните награди на Центъра за работа с деца.

В Деня на детето пред Общинския културен център ще има презентации на предучилищното образование в Разград, а в следобедните часове ще бъдат обособени работилнички на училища и центрове в града. На площада ще се извият и народни хора. Организаторите ще дадат възможност на всички, желаещи да научат български народни танци, да се включат в уроците под ръководството на Жулиета и Румен Иванови.

За най-малките жители на града на 1 юни пред Общинския културен център ще бъде монтирана пъстроцветна въртележка – символ на празника, и надуваем батут. Фирмата, която осигурява атракционите, ще предостави част от събраните средства за подпомагане на лечението на 17-годишния Мартин Христов. Така на практика ще бъде реализиран принципът „Деца помагат на деца“.

Празничният ден ще завърши шарено – с „Цветна фурия“. Всички желаещи могат да се включат в събитието, след като попълнят декларация, че са съгласни да бъдат напръскани с цветен прах.

Третият фестивален ден, който ще е на 4 юни, е посветен на домашните любимци. Участниците в надпреварата „Моят домашен любимец“ ще представят животни, които гледат у дома, ще разкажат за техните навици, за това какво обичат да похапват. Конкурсът ще се състои в района на Ронда в Градския парк. Ще има също киноложка изложба и демонстрации на полицейски кучета. Там ще бъде подредена и изложбата от първия фотоконкурс на тема „Моят лаещ любимец“. Поздрав към участниците в събитието „Забавен ден с моя домашен любимец“ ще отправят музикални таланти от ЦРД.

Photo by Hybrid on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град