новини детски

Начало | новини детски | Посланикът на Франция посрещна режисьора на "Акули 3D"

Посланикът на Франция посрещна режисьора на "Акули 3D"

Аз детето | 2008-01-31

В изпълнената до последното от 400-те си места зала Mtel IMAX приветства снощи режисьора на „АКУЛИ 3D”  Жан-Жак Мантело и композитора на музиката към филма Кристоф Жаклин. Почетен гост на гала прожекцията беше посланикът на Франция г-н Етиен дьо Понсен. Сред публиката бяха Ан-Джи, Джина Стоева, Денис Ризов, Параскева Джукелова, Захари Бахаров, Иван Балсамаджиев и много други родни знаменитости. За да видят крайния резултат от работата си, в залата присъстваха и музикантите от Български симфоничен оркестър SIF-309 под ръководството на Елена и Виктор Чучкови, както и актьорът, озвучил филма на български, Владимир Пенев.

Жан-Жак Мантело сподели целта си да промени представите, които Холивуд е създал за непопулярните хищници и подкрепата, която получава от известния морски изследовател Жан-Мишел Кусто. Режисьорът-водолаз апелира към първите зрители на „АКУЛИ 3D” в България да станат посланици на опазването на моретата и техните обитатели, защото унищожавайки ги, ние сме на път да погубим и самите себе си.

Кристоф Жаклин разказа за удоволствието да работи с българските професионалисти, известни в чужбина с меланхоличното звучене на струнните инструменти на славянската школа, което той е търсил, за да предаде трагедията на този изчезващ морски вид.

След прожекцията на чаша вино гостите разгледаха тематичната изложба „Акулите – Хищници и жертви”, а някои успяха да се сдобият и с автограф от Кристоф Жаклин върху оригиналния саундтрак на филма, който всички присъстващи получиха с пожелание той да бъде тяхното вдъхновение за природозащитната кауза.

Филмът е на екран за широката публика от този петък, 1 февруари.

Представен от морския изследовател Жан-Мишел Кусто, Акули 3D е секващо дъха преживяване, което предлага на зрителите учудващо близка среща с господарите на океана. Вижте отблизо множество различни видове акули, включително Бялата Акула, Акулата Чук и Китовата Акула. Станете свидетели на това, което са те всъщност: не злонамерени човекоядни същества, а диви, очарователни и изложени на опасност животни, съществували милиони години преди динозаврите да владеят земята. Присъединете се към екипа експерти от морски учени на околосветската експедиция, документирала живота на тези невероятни хищници.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град