новини детски

Начало | новини детски | Наградите за “Животът онлайн е такъв, какъвто го правиш ТИ”

Наградите за “Животът онлайн е такъв, какъвто го правиш ТИ”

Аз детето | 2008-02-09

В международния Ден на безопасния Интернет на 12 февруари Общественият съвет за безопасен Интернет, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и Майкрософт-България организират награждаване на 6-те най-добри проекта от България за общоевропейското състезание между ученици “Животът онлайн е такъв, какъвто го правиш ТИ”.

Награждаването ще се състои от 14 часа в сградата на Центъра за изследване на демокрацията на ул. “Александър Жендов” №5.

За участие в европейското състезание от България бяха представени 16 проекта на ученици от три възрастови категории: 5-10 г., 11-14 г. и 15-18 г. Жури, съставено от представители на Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и Държавната агенция за закрила на детето, извърши предварителна селекция и излъчи по един проект от всяка възрастова група за участие в общоевропейското състезание.

Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения г-н Пламен Вачков ще обяви избраните от журито 6 най-добри проекта – по два от възрастова категория, на които ще бъдат връчени награди от управляващия директор на Майкрософт-България г-н Огнян Киряков.

Българското участие в европейското състезание се координира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации” – оператор на Горещата линия за безопасен Интернет и координатор на Обществения съвет за безопасен Интернет.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град