новини детски

Начало | новини детски | „Подари Коледа! Бъди дете!“ – благотворителна работилничка от деца за деца

„Подари Коледа! Бъди дете!“ – благотворителна работилничка от деца за деца

Аз детето | 2013-12-14

„Подари Коледа! Бъди дете!“ – благотворителна работилничка от деца за деца

„Мамо, виж как помагам на Дани да проходи“, възторжено обяви Кристина Савова, докато внимателно изрязваше цветни хартиени елхички за коледна украса. 5-годишното момиченце бе едно от десетките хлапета, които рисуваха, творяха играчки за елхата, сурвачки или коледна украса в помощ на децата болни от детска церебрална парализа. Благотворителната работилничка „Подари Коледа! Бъди дете!“ на фондация „Качество на живот“ събра на 3-ия етаж в мол „Пловдив“ малки и големи творци с широки сърца.

„Тук съм с двете си дъщери – Кристина и едногодишната Марияна. И двете искат да помогнат на своето другарче Дани, който е болен от ДЦП“, обясни майката Ксения. И допълни, че са казали и на свои приятели да се включат в акцията, която е в подкрепа на всички засегнати от коварната болест.

Така от уста на уста и с помощта на медиите посланието за доброто дело явно е стигнало до много благодетели, отбеляза д-р Невен Енчев, председател на фондация „Качество на живот“, който заедно с доброволци от фондацията и от детски център „Слънчице“ осигури всички необходими материали за прекрасните творения.



А създадените от малчуганите арт произведения бяха продадени на търг на място. Средствата са за деца с детска церебрална парализа и изграждането на Национален център за рехабилитация и социално-педагогическа помощ.

„Ще се видим отново другия петък в мол „Галерия Пловдив“, обещаха си някои от малките творци.

На 20 декември, от 14 до 19 часа, отново в търговския център, партер, в коридора към детския магазин „Planet toys“ ще се проведе следващата благотворителна работилничка „Подари Коледа! Бъди дете!“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град