новини детски

Начало | новини детски | Петокласничката Никол Ангелова постигна рядко срещан успех

Петокласничката Никол Ангелова постигна рядко срещан успех

Аз детето | 2018-03-16

Петокласничката Никол Ангелова постигна рядко срещан успех

Рядко срещано постижение записа ученичка в 5-ти клас от ОУ „Христо Ботев“ в село Самораново. Това е спечелването на първо място в най-големия и престижен конкурс по български език и литература у нас. Никол Ангелова е събрала максималния брой точки в надпреварата. Нещо, което не се е случвало от много години насам. Връстничките на Никол от Кърджали и Разлог също заслужават похвала за своите 48 от максимални 50 точки в конкуренция с хиляди ученици от цялата страна.

За участието на петокласничката настояла нейната учителка до 4-ти клас Валентина Грънчарова, която заедно със сегашната учителка на Никол Елена Бачева, помогнала в подготовката. Постижението е впечатляващо, като се има предвид, че това е най-големият успех на ученик от скромното учебно заведение откакто съществува. Освен това Никол има само 10 съученици.

Националното състезание се организира за седма поредна година от сдружението на учителите филолози „Любословие“ и Българската академия на науките. Целта е да се проверят уменията и знанията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на родния им език.

Повече за Никол и състезанието вижте във видеото от Bulgaria ON AIR.


 



Коментари
1 коментар

Наталия Тодорова, 9 г.,

Публикувано на 20.03.2018

БРАВО

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град