новини детски

Начало | новини детски | Кампания „Будителите днес“ търси най-достойните учители

Кампания „Будителите днес“ търси най-достойните учители

Аз детето | 2018-03-20

Кампания „Будителите днес“ търси най-достойните учители

Образователна платформа „Училища. бг“ организира национална кампания „Будителите днес“, която има за цел да покаже добрите практики и дейни хора в българското образование. Екипът изхожда от опита си от над 700 учебни заведения, осъществил е над 1000 обучения и провел над 2000 открити урока и познава добре родното образование.

„За съжаление, ежедневно се сблъскваме с негативни новини и статии за училища и детски градини. Лошата новина продава, а образованието винаги е актуална тема. В желанието за по-голяма аудитория, медиите неосъзнато изместват доброто и налагат в обществото тезата за непрофесионализъм в българските учители. „Училища. бг“ и нашите партньори знаем, че това не е така и твърдо заставаме зад множество невероятни преподаватели!“, казват организаторите.

Екипът от години работи с прекрасни учители, които обогатяват и развиват образованието в България, познава хора, които са призвани да бъдат Учители и обичат своята работа. „Ние сме щастливи, че познаваме тези светли примери на нашето съвремие и искаме да запознаем колкото се може повече хора с будителите на нашия век. Това е и нашата мисия“, казват организаторите. „Целта ни е да покажем, че да бъдеш учител е гордост, привилегия и призвание.“

Кампанията „Будителите днес“ ще стартира на 22 март и ще е с продължителност една година. На obrazovanie.uchilishta.bg всеки ще може да номинира избран от него човек, работещ в сферата на образованието, като посочи причините за своята номинация. При получаване на минимум 3 номинации, екипът на „Училища. бг“ ще се свърже с номинирания. Той ще има възможност да разкаже за свои добри практики, да направи видео обръщение или да участва в блиц интервю. Материалите ще бъдат качени на образователния портал на организаторите.

Всеки номиниран, представил интервю или добра практика, ще бъде награден с почетна значка „Будител“ – орден за хора, посветили живота си на образованието, един малък жест, който да напомня, че тази професия е призвание и че от техните усилия зависи бъдещето на обществото. Кампанията не е състезателна и няма индивидуални победители. Победата е в общите усилия да разкажем колкото се може повече уникални истории на съвременните будители.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град