зоокът

Начало | зоокът | Пътуваш си в самолета и... коала

Пътуваш си в самолета и... коала

Аз детето | 2018-08-12

Пътуваш си в самолета и... коала

Искате да седнете до прозореца в самолета, все пак оттам гледката е невероятна – това си мислите през цялото време! Докато пътувате към летището, докато оставяте багажа си и се чекирате и докато се качвате в летящата машина. Вярвали ли сте обаче, че някога можете да изживеете и още по-интересно нещо от това просто да уцелите идеалното място с най-хубавия прозорец и най-прекрасната гледка. Можете просто да седите до коала пътник! Да, това наистина се случва, особено ако сте пътували по линията Дюселдорф-Единбург. Пасажерите в един от самолетите били наистина учудени да открият, че с тях ще пътува и сладка коала. При това животинчето не е просто случайно попаднало там, то било със запазено място, предава Франс прес.

Пътуването на 19-месечното двуутробно се осъществява в рамките на обмен програма за защита на вида. Коалата Танами пропътува 1 100 километра от зоопарка в Дюселдорф в Германия до този в Единбург в Шотландия. „Коалите са много чувствителни животни и трябва внимателно да бъдат транспортирани“, изтъква специалистът от единбургския зоопарк Дарън Макгари. „Те трябва да пътуват в салона на самолета, а не в багажното, за да могат да бъдат обгрижвани по време на полет, допълва той.

Танами пътува в клетка, привързана към креслото на самолета. Зоопаркът в Единбург публикува снимки от събитието на страницата си в Туитър. На снимката се вижда как коалата се е вкопчила в клон в клетката си, заобиколена от любимата си храна – листа и клонки от евкалиптово дърво. Танами разменя мястото си с друго животинче от същия вид – Тури, мъжки екземпляр, който ще бъде изпратен от Единбург в зоологическата градина в Дюселдорф другата седмица.

Снимка: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град