новини детски

Начало | новини детски | Пътуване до Португалия ще спечели големият победител от фотоконкурс за всички със страст към фотографията

Пътуване до Португалия ще спечели големият победител от фотоконкурс за всички със страст към фотографията

Аз детето | 2022-07-12

Пътуване до Португалия ще спечели големият победител от фотоконкурс за всички със страст към фотографията

National Geographic организира фотоконкурс за всички със страст към фотографията. Кандидатстването е отворено от началото на юли и ще продължи до 31 август. Всеки, който обича да разказва истории през обектива си, може да се включи, като изпрати своя снимка в следните категории – животни, хора, пейзажи и отвисоко. Приема се само по един кадър на участник в категория. Фотографиите за участие се подават тук.

В периода от 1 до 15 септември всички получени снимки ще бъдат показани на сайта на конкурса, където ще се проведе гласуване за „Наградата на публиката“. Професионално жури също ще разгледа и оцени фотографиите и ще излъчи по един победител и един подгласник във всяка категория. Един от четиримата призьори ще бъде избран за цялостен победител на конкурса. Членове на журито са Хайме Рохо – National Geographic фотограф със страст към дивата природа, опазването на околната среда и вълнуващите истории, който е носител на редица престижни награди, включително и Wildlife Photographer of the Year; единственият български фотограф с награда „Пулицър“ Стоян Ненов, който е фоторепортер на агенция „Ройтерс“ за България; Димитър Караниколов – носител на IPA (International Photography Awards) в категория „травъл фотография“ за 2019 г., чиито кадри са били публикувани в National Geographic, Vogue, Lonely Planet и др., както и Вера Гоцева – Ломовера, която води иновативни курсове и обучения по фотография, има 8 реализирани изложби, а снимките ѝ са намерили място на страниците на The Atlantic, The Huffington Post, Der Spiegel и др.

Участниците ще се борят за впечатляващи награди, осигурени от National Geographic и Samsung. Четирите най-добри кадъра ще бъдат публикувани в октомврийския брой на сп. National Geographic. Големият победител ще спечели Samsung Galaxy S22 ULTRA, както и незабравимо National Geographic пътешествие с компанията G Adventures до Португалия и ще има възможност да опознае нови култури, традиции и уникални природни и исторически забележителности. Носителят на „Наградата на публиката“ и победителите във всяка категория ще получат мобилен телефон Samsung Galaxy S22 ULTRA, а подгласниците им – едногодишен абонамент за списание National Geographic.

Фотографията е неразривно свързана с дейността на списанието и със стремежа към изследване и преоткриване на света около нас. Затова и категориите във фотоконкурса са вдъхновени от всичко, което ни заобикаля:

  • Животни – те са важна част от заобикалящата ни среда, а фотографията има силата да показва огромното им разнообразие, но и да насочва вниманието на хората към опазването на различните видове. В конкурса се допускат фотографии само на диви животни. Снимки на домашни любимци и селскостопански животни не отговарят на условията за участие.
  • Хора – добрият фотограф успява да улови всеки поглед и жест, които изразяват емоциите на хората. Понякога една снимка може да каже повече от думите.
  • Пейзажи – National Geographic ежедневно ни показва спиращи дъха природни гледки, които си заслужават да бъдат заснети и увековечени. Можем да ги открием навсякъде около нас.
  • Отвисоко – тази категория е вдъхновена от една от най-впечатляващите продукции на National Geographic „Европа отвисоко“, която ни представя удивителни кадри и поглед от въздуха към традициите, иновациите и инженерните пробиви на модерните нации. Четвъртият сезон на документалната поредица започва на 18 септември. В него е подготвена специална изненада за българските зрители. По този повод всеки участник във фотоконкурса има шанса да покаже какво вижда неговият обектив отвисоко. Приемат се снимки от дрон, от пътуване със самолет или от някоя висока сграда – фотографите имат пълната свобода да намерят най-добрата гледна точка.

За участие се допускат само авторски снимки, които са създадени преди не повече от година и досега не са били публикувани и не са награждавани в други фотоконкурси. Колажи или кадри с добавени, редактирани или премахнати елементи няма да бъдат разглеждани. Повече информация, както и всички условия на фотоконкурса на National Geographic, могат да бъдат открити на https://photocontestbg.natgeotv.com/terms. Крайният срок за участие е 31 август 2022 г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на страницата на фотоконкурса през септември.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град