сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | От хартия оригами лалета сгъни и в нещо красиво я превърни

От хартия оригами лалета сгъни и в нещо красиво я превърни

Аз детето | 2019-02-27

От хартия оригами лалета сгъни и в нещо красиво я превърни

Малко цветна хартия и вашите сръчни ръчички – това ви е необходимо, за да сътворите най-красивите и цветни лалета, които някога сте виждали. Правят се наистина лесно с техниката оригами и стават прекрасни. А когато приключите със сгъването им... после... Можете да ги използвате за толкова много неща. Можете да направите пролетна украса на класната си стая, за да ви е по-приятно ученето или пък на стаята си у дома, за да е още по-свежа и уютна. Можете да му вържете усукани бели и червени конци и да стане оригинална мартеница, можете да го залепите на картичка за мама или да ѝ направите букетче за 8 март. Можете да подарите по едно на учителките си по същия повод. Такова лаленце би зарадвало всеки, така че ето и как точно да си го направите!

За едно лале ще ви трябват:

  • един лист цветна хартия – с вашия любим цвят
  • един лист зелена хартия

Това е! Ето и как точно се прави!

Първо ще направим самия цвят на лалето. За целта вземете не зелената, а другия цвят хартия и я поставете на твърда повърхност. Така ще ви е по-лесно! След това я обърнете така, че един ъгъл да сочи към вас, а този срещу него право нагоре. Да получите нещо като ромб. После хванете ъгъла, който сочи към вас и го сгънете нагоре така, че да се препокрие с другия. Сгънете хубаво, за да може по средата да се образува линия. После разгънете, обърнете другите два ъгъла и направете същото и с тях. Само че този път както ви се е получил триъгълник хванете левия и десния ъгъл и леко ги сгънете до средата или по-точно до мястото на което има черта от първото ви сгъване. Трябва да получите ето това!

Накрая обърнете вашия почти готов цвят и съвсем леко прегънете навътре новообразувалитесе ляв и десен ъгъл! Това е! Цветът на лалето е готов!

Стеблото е малко по-трудно, но отново няма как да не се справите. Поставете зеления лист по същия начин – единия ъгъл да сочи към вас, а другия право нагоре, като ромб. Този път обаче прегънете левия ъгъл надясно така, че да покрие десния. После разгънете и сгънете целия лист, като оставите малко от долната част, но само дотам, където се е образувала черта от предишното сгъване – до средата! Направете същото и от другата страна. След което завъртете листа така, че несгънатата долна част да отиде отгоре и сгънете и нея по същия начин.

Почти накрая сгънете съвсем мъничка част от лявата страна на листа, само няколко милиметра. Направете същото и отдясно. После сгънете цялото стебло през средата и после отново през средата и извадете леко напред листенцето, което се е получило. Накрая от другия остър ъгъл сгънете съвсем малка част отгоре, за да се получи кукичка. Сгънете подобно нещо и на цветчето, което направихте първо и ги закачете едно за друго.

Готови сте! Вижте само какво красиво пролетно лале се получи!

Вижте още:
Забавната история на оригами
Скок-подскок и весела игра с жабче оригами
Направете лятото забавно с оригами водни бомбички
Направи си приказен паун в стил оригами



Коментари
1 коментар

София Танчева, 10 г.,

Публикувано на 20.02.2021

Много са хубави оригамитата

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град