новини детски

Начало | новини детски | От днес безплатно пътуване за деца до 10 години и по-ниски цени за ученици в градския транспорт

От днес безплатно пътуване за деца до 10 години и по-ниски цени за ученици в градския транспорт

Аз детето | 2023-02-01

От днес безплатно пътуване за деца до 10 години и по-ниски цени за ученици в градския транспорт

Нови по-ниски цени за ученици, студенти и докторанти, както и безплатни карти за деца до 10 години, са валидни от днес – 1 февруари в София. Месечната карта за ученици, студенти и докторанти вече е 15 лв. Зареждането става на касите на ЦГМ или онлайн.

Децата до 10 навършени години ще пътуват с безплатни карти в София и страната. Картите се издават на касите на ЦГМ и с тях пътуването е валидно. Промяната е записана в прието от Министерски съвет Постановление за временни мерки за справяне с финансовата криза. Отстъпките ще важат до края на годината.

Всички карти, които са предплатени при старите условия, са валидни. В рамките на месец февруари СОС ще излезе с решение за механизма за компенсация на гражданите, закупили карти преди 1 февруари 2023 г.



Коментари
1 коментар

Мария , ,

Публикувано на 02.03.2023

Това е чудесно, а как ще ни компенсират за вече заплатените годишни ученически карти на стойност 200 лв. за деца от 7 до 10 години?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град