малък готвач

Начало | малък готвач | Освежаващо и вкусно детско мохито

Освежаващо и вкусно детско мохито

Аз детето | 2018-05-31

Освежаващо и вкусно детско мохито

Лятото е времето за най-вкусните и освежаващи коктейли! Какво ще кажете например за едно мохито: модна напитка, която ще направи всеки момент празничен и още по-летен! При това лесно можете да си направите мохито у дома. Специално и детско, така че опитайте и направете лятото си още по-интересно, богато и светло. Но преди това знаете ли, че мохитото е традиционен кубински коктейл, който придобил голяма популярност през 80-те години на миналия век. Всъщност оригиналната напитка е алкохолна: тя съдържа ром. И също така – газирана вода, захар, лайм, липов мед, мента и лед. Ние разбира се няма да го правим с ром, но пък така ще е дори още по-вкусно, гарантираме!

За пет порции от освежаващия коктейл ще ви трябват:

  • 1 литър спрайт или газирана вода
  • 1 литър вода
  • 3 лайма (зелен лимон)
  • 70 грама прясна мента или просто една шепа листенца
  • 6 супени лъжици мед
  • 5-6 ягоди

Да го направим!

Първо измийте добре всичко! Ягодите, ментата, дори и лимоните! Важно е всички плодове и зеленчуци да се измиват добре. След това вземете кана, каквато имате вкъщи. Ако обаче имате избор, вземете такава с по-широк отвор, просто ще е по-удобно за приготвяне.

След това много внимателно с помощта на дъска и нож нарежете и трите лайма на малки парчета. Ако не сте напълно сигурни, че ще се справите с това, помолете някого за помощ. После сложете всички парчета в каната и добавете 6 супени лъжици мед. След това с помощта на вилица разбъркайте всичко като от време на време натискате. Това всъщност е всичко, което ще придаде вкус на мохитото, а чрез натиска продуктите ще пуснат своя аромат още по-добре.

После в каната сипете и 1 литър газирана вода или спрайт, а също и още толкова обикновена студена вода. Ако не искате да пиете газирано можете и просто да добавите 2 литра студена вода и разбъркайте. Оставете в хладилника за половин час и сте готови.

После сервирайте! За такова специално мохито, ще е нужно и специално сервиране. В дълбока чаша сипете от мохитото, добавете няколко парченца лимон, както и една ягода нарязана на филийки. Ако ви е останала свежа мента можете да украсите най-отгоре. По желание добавете и малко лед и не забравяйте сламка. Без сламка не е като истински коктейл. Това е!

Сега е време за освежаване!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град