За учители

Начало | За учители | Още 10 дни училищата в цялата страна подават заявки за нови учители

Още 10 дни училищата в цялата страна подават заявки за нови учители

Аз детето | 2021-04-21

Още 10 дни училищата в цялата страна подават заявки за нови учители

До 30 април директори от цялата страна могат да подават заявки за свободни позиции в своите училища, за да присъединят към екипите си нови мотивирани учители от програма „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“. За първи път програмата търси училища партньори в цялата страна. С новите учители от програмата директорите могат да подсилят екипите си с взискателно избрани професионалисти, които са силно мотивирани да работят усилено с всяко едно дете.

Подаването на заявки става през сайта на „Заедно в час“ с попълването на кратък формуляр. В него директорите могат да посочат сигурни свободни позиции, както и такива, които ще бъдат потвърдени на по-късен етап.

„Тази година имаше рекорден интерес към програмата и получихме над 3000 кандидатури за учители. От тях успешно преминаха през прецизния ни подбор над 100 души, които са готови всеки ден да работят за успеха на учениците, да пътуват, да учат, да не се отказват пред трудностите. За да станат обаче истински добри учители те имат нужда и от училищни колективи, които да ги приемат, подкрепят и заедно да търсят отговори на предизвикателствата в българското образование“, коментира Нели Колева, директор „Стратегически партньорства“ в „Заедно в час“.

Организацията вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. „Нов път в преподаването“ е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През последната година в програмата са въведени и специални модули за ефективно преподаване в онлайн среда.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град