За родители

Начало | За родители | Обявиха нови 450 места за прием в столични детски градини

Обявиха нови 450 места за прием в столични детски градини

Аз детето | 2022-12-21

Обявиха нови 450 места за прием в столични детски градини

Столична община обявява нови 450 места за прием в двете детски градини, които са въведени в експлоатация през декември. Това са новите детски градини в „Манастирски ливади – изток“ за 8 групи и в „Люлин“ за 10 групи. Между 3 и 13 януари родителите ще могат да подготвят кандидатурите на децата си в системата, след което ще бъде класирането. Общо 11 са новите сгради на детски градини, които са въведени в експлоатация през 2022 г.

„В още 4 сгради завършиха строителните дейности и предстои пускането им – това са детски градини във „Витоша“ и „Подуяне“ и две самостоятелни ясли. Продължава строителството на 19 нови сгради на детски градини, а още 14 са в процес на проектиране. Надявам се, че през следващата година всички районни кметове ще работят активно, за да завършим обектите, които сме започнали“, заявява кметът на София Йорданка Фандъкова.

„С покачването на цените на строителните материали, започнаха исканията от строителните фирми за индексация на цените, което доведе до забавяне на изпълнението в някои райони. През миналата седмица общинският съвет прие предложението ни за индексация на договорите за строителство с до 15% от стойността на СМР-дейностите. Това ограничение отговаря както на лимита на средства, с които разполагаме, така и на правилата, които въведоха управляващите органи по оперативните програми на ЕК“, подчертава още Фандъкова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град