покани

Начало | покани | Образовайте се по забавен начин с весели пролетни игри

Образовайте се по забавен начин с весели пролетни игри

Аз детето | 2014-04-01

Образовайте се по забавен начин с весели пролетни игри

Пролетната ваканция може да бъде забавна и образователна, или иначе казано – образователна по много забавен начин. Национален музей „Земята и хората” отново ще провокира любопитството на малките ученици, превръщайки пролетната ваканция в истинско научно приключение с познавателни игри на различна тематика.

2 април 2014 г., от 11:00 ч. - Въпросителна игра " Как порасна земята?”. Децата ще открият отговорите на много въпроси за началото на нашия свят; ще разберат невероятните премеждия, през които е преминала планетата ни преди да стане уютно място за живеене. За най-добрите отговори ще има награди от образователна телевизия „Да Винчи Лърнинг”, но Голямата награда ще получи участникът, задал най-хубав въпрос. Започнете да го измисляте от сега.

3 април 2014 г., от 11:00 ч. - Игра „Дървото на живота – от земята до хората”. Участниците ще изминат дългия път от зараждането на живота на Земята до съвременните хора. В хода на разказа за възникването, развитието и изчезването на различни видове живи същества, децата ще подредят Дървото на живота с малки картички на ключовите организми, от които са произлезли нови клонове, променяйки облика на живота през последните 550 милиона години.

4 април 2014 г., от 11:00 ч. – Игра „Моята изложба на скали”. Кратък, но съдържателен филм ще разкаже любопитните тайни на скалите. Чрез него всеки ще може да разпознае трите основни типа скали. С повече от 30 скали децата ще подредят своята експозиция, като ги групират според произхода им – магмени, седиментни и метаморфни. Това няма да ги затрудни, защото ще разполагат с етикетите и описанията им, но ще си поиграят, докато ги разпределят и аранжират като експонати. Във всички случаи резултатът ще бъде удовлетворяващ - ще са автори на своя изложба, ще бъдат заснети с нея и по желание, снимката ще бъде публикувана в интернет страницата на Геоложкия кът за деца и възрастни. В резултат от играта участниците ще познават основните видове скали и когато ги срещнат сред природата, ще са в състояние да разказват на своите спътници как са се образували. (Играта е подходяща за ученици, които могат да четат и разбират текста.)

Вход за участие във ваканционните образователни игри: 1 лев за дете, възрастните придружители влизат безплатно.

Снимка: sdmg.org, източник на информацията: kolonkata.info



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град