приказки от деца

Начало | приказки от деца | Никога повече не излизай сам!

Никога повече не излизай сам!

Фикре Ходжова | 2013-01-18

„Аз и сама ще науча всичко за света. Но затова ще трябва време. Ще трябва да ям повече сирене, за да порасна по-бързо. А когато порасна, непременно ще науча отговорите на всички въпроси.
И мишчицата с решителни стъпки се запъти към голямата бяла врата. Тя се оказа доста тежка, Бетина бута ли, бута и накрая успя да си провре мустачетата. Заслепи я толкова силна бяла светлина, че тя се стресна и отново се скри. Любопитството й обаче надделя и този път тя подаде и ушичките си навън, след това и лапичките и накрая изскочи.
– Аууу! Тя виждаше толкова много цветове, чуваше толкова много звуци, че направо се уплаши. Но пък беше толкова шарено и толкова интересно.“

Бетина видя отворената врата и реши сама да получи отговор на всичките си въпроси. Още щом излезе се вцепени. Светът одвъд вратата беше безкраен. Пред вратата имаше нещо червено и лъскаво и беше огромно! А над него висеше голям шарен мост. Бетина се ококори и не вярваше, че може нещо да е различно от бялото. Разбира се любопитството и беше толкова голямо, че тя  бързо се съвзе от изненадата. Реши да се покатери по лъскавото нещо и да стигне до висящия мост. Тичешком стигна до червената кола в двора, покатери се по нея, но колкото и да се мъчеше не стигаше до шарената дъга.

През това време колата потегли и малката бяла мишка тупна на земята. Мишето сърчице щеше да изскочи от уплаха. Щом се посъвзе, Бетина бързо се шмугна през открехнатата врата и се върна в своя тих и спокоен бял свят. Тя си обеща никога повече да не излиза сама.

Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".
 



Коментари
6 коментара

Диди , ,

Публикувано на 18.01.2013

Аз 7 годишно дете е добре написана.

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 18.01.2013

Като за 7-годишно дете, много добра приказка!

Таня , 12 г.,

Публикувано на 18.01.2013

Хубава тема,но няма важно действие!

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 18.01.2013

Много е хубаво! ^.^

Диди , ,

Публикувано на 18.01.2013

Благодаря, че ме поправи, Давид!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 18.01.2013

За нищо, Диди, защото аз когато написах коментара си, друго мнение все още не беше публикувано! Явно сме на едно мнение! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град