приказки от деца

Начало | приказки от деца | Бети и вълка, Бети и еленчето и Новите приятели на Бети

Бети и вълка, Бети и еленчето и Новите приятели на Бети

Румен Георгиев, Игнесия Тодорова и Радиана Михова | 2013-01-25

Бети и вълкът

Бети отворила вратата и изведнъж попаднала в едно царство. Там видяла царят вълк и много се уплашила. Бързо избягала и се скрила, така че той да не може да я открие. Вълкът се ядосал и поръчал на слугите си да я намерят и доведат при него.

Най-после те открили Бети. Царят вълк решил да я убие и се приготвил. Изведнъж изскочил отнякъде един огромен лъв. Царят се изплашил и наредил на слугите си веднага да го нападнат и хванат. Но лъвът бил по-силен от тях и те избягали.
Царят останал сам и той се скрил.
Лъвът качил Бети на гърба си и потеглили към неговото царство. След случката те станали приятели и заживели весело и щастливо заедно в двореца.

* * *
Бети и еленчето

Бети се промъкнала под вратата и излязла навън. На полянката видяла едно еленче, което било затънало в калта. Тя намерила въже  искала да му помогне. Еленчето много благодарило на Бети .

Бети тръгнала да се разхожда, когато видяла една голяма порта. Решила да види какво има зад нея. Влязла вътре и какво да види един огромен тигър. Тя започнала да бяга и да вика за помощ. Тогава еленчето чуло и дошло веднага да помогне на своята приятелка. Бети се метнала на гърба му и двамата избягали от тигъра. Вървели и стигнали до един замък. Там имало много други мишлета и Бети се запознала с тях. Всички заживели щастливо, а Бети разбрала колко важно е да имаш приятели.

* * *
Новите приятели на Бети

Бети отворила голямата врата и видяла поляна с  много цветя. Тя решила да си играе, но нямала с кого и затова тръгнала да си потърси приятели. Както си вървяла изскочила котка и я подгонила. Бети много се уплашила и се скрила в една дупка. Котката искала да я изяде, но Бети  бързо влезнала в един магазин. Там магазинера  веднага взел метлата и лопата и я изхвърлил на боклука.
Бети дълго време лежала на земята и изведнъж едни мишлета я забелязали. Когато се събудила в чужд дом, тя разбрала, че вече е намерила нови приятели. Дълго време си играли и се забавлявали всички мишлета.

Един ден Бети срещнала вълка в гората, който искал да я изяде, но Червената шапчица и помогнала да го надвие. Скоро след това Бети се върнала в хамбара, защото нямало по-хубаво нещо от родния дом.

 
Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".
 



Коментари
5 коментара

polia , ,

Публикувано на 25.01.2013

i trite istorii sa mnogo interesni i zabavni,bravo na avtorite im!

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 25.01.2013

Интересно!

Диди , ,

Публикувано на 25.01.2013

Не ми харесват много!

Таня , 12 г.,

Публикувано на 26.01.2013

Първата е интересна,но не се разбира кой е този лъв,втората е копирана от една друга приказка(може и да е било басня),а третата е малко объркана!Като цяло стават.

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 26.01.2013

За мен са хубави!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град