Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Най-забавните и готини хай-тек играчки (първа част)

Най-забавните и готини хай-тек играчки (първа част)

Аз детето | 2015-02-02

Технологиите необратимо са завзели живота ни. Независимо дали сме вкъщи или навън, отделяме доста време на технологиите за работа и забавление. Сигурно родителите на повечето от вас са притеснени от това. Сигурно според тях прекарвате твърде много време на компютъра или онлайн пред смартфона или таблета. Вие обаче можете да им покажете, че с помощта на тези модерни технологии освен да играете, можете и да научите много полезни неща. Вместо да избягвате високите технологии, намерете нужните „джаджи“, които са хем интересни, хем и полезни. Те ще ви помогнат да развиете умения, които ще ви помагат за много различни неща и начинания в живота. Има хиляди такива програми и игри. Сега обаче ще говорим за нещо малко по-различно, а именно за нещо, без което детството не би било същото – играчките. Да, технологиите са навлезли отдавна и при тях, вместо не толкова интересните играчки, направени само от пластмаса, с които сме си играли ние, днес вие имате много по-добър избор. Сега ще ви представим 10 от най-готините хай-тек играчки, които ще излязат през тази година и които са и интересни, и забавни, и полезни.

1. Sphero 2.0



Sphero 2.0 на пръв поглед е една скучна топка, но не се заблуждавайте, външният й вид лъже. Тя е това, което всяка малка топка мечтае да бъде. Можете да я използвате както като обикновена топка навън, така и като нощна лампа, а също и като топка с дистанционно управление или като контролер за игра. Отделно от всичко това, тази топка може да прави истинско шоу и да се търкаля по всякаква повърхност с невероятната скорост от 10 метра в секунда. А ако изтеглите някой специални приложения, с тях вашата топка може да свети в различни цветове, да свири музика и дори да ви прожектира филмчета.

И не само това, дори може да прави виртуална реалност. Например, като я сложите на масата в кухнята и я включите, тя може да направи така, че да изглежда все едно кухненската ви маса е пълна с хиляди костенурки, които вие трябва да съберете с ръце. Можете да играете и на голф с нея, не ви трябват стикове, нито специално поле. Единственото, което ви трябва е Sphero 2.0.

Освен това този приятел може да ви научи и да програмирате, като ви показва различни интересни неща и кодове.

2. Ollie



Готин, интересен и супербърз, Ollie е по-големият брат на Sphero 2.0. Той може да прави всичко, което и тя, но и много повече. За него не трябват специални приложения, а просто да включите блуутута на вашия телефон. След това само с няколко движения на телефона в ръката ви Ollie може да се върти като пумпал, да свети и пее едновременно. Може да се състезава като истинска супербърза кола и да преодолява всякакви препятствия, правейки интересен трик. Той е 10 пъти по-бърз от топката и е най-добрата играчка за всички, които обичат състезанията и триковете.

3. littleBits



Искали ли сте някога и вие като най-добрите учени да направите робот бързо и лесно, като да хвърлите топка във въздуха и да я хванете. Вече ще бъде възможно с littleBits. Много прилича на конструктор, но е много по-жив от него. Те са така направени, че можете да ги съединявате както си искате и в каквито искате форми без да разбирате изобщо от електроника, но накрая вашата фигура най-малкото ще се движи.
Нещо повече, можете да ги комбинирате с обикновени предмети и така да направите още по-необичайни неща като движеща се вилица или шапка, която се смее като чуе гласа ви. Изчакайте само littleBits да стигнат и до нашата страна и ще видите какво въображение имате.

4. Ubooly



Готините плюшени играчки се завръщат благодарение на Ubooly. Просто поставете вашия смартфон или Ipod Touch отзад в тялото на плюшена играчка и натиснете носа му. Няма да повярвате какво ще стане. Вашето малко ново приятелче буквално оживява, лицето му започва да мърда и да се движи. Освен това той ще отговаря, когато му говорите и ще похърква леко ако не му обръщате внимание. А най-готиното е, че никога няма да ви омръзне, защото със специалното приложение към него всеки месец ще можете да обогатявате речника му с нови думи и дори вицове. Ubooly също така пее песни и играе с вас на игри, а най-хубавото е че ви учи на полезни неща: докато се забавлявате заедно, ей така между другото ще ви разкаже интересна история или ще ви накара да решите няколко задачи, или ще ви съобщи интересни факти.
Повярвайте, такава играчка ще хареса дори и на родителите ви.

5. Lego Mindstorms EV3



И отново малко роботи... Обичате ли да си правите разни неща с Лего. А сега си представете, че можете да правите роботи с него, които на всичкото отгоре можете и да програмирате сами и да им кажете какво точно да правят, когато приключите с изграждането им. Lego Mindstorms EV3 ви дава възможност да сглобите наистина страхотни роботи като жестоката кобра бот R3PTAR и скорпиона SPIK3R. Можете да контролирате своите творения с дистанционно или от вашето смарт устройство чрез Bluetooth. За да направите най-страхотните роботи ще ви помогне и приложение с анимации и пълни инструкции.

Програмирането на готовия робот е лесно като детска игра. ;-) Ботовете също идват с предварително написани програми, които демонстрират техните по-разширени възможности, като например стрелба с инфрачервени топки или навигиране около препятствия. С 594 тухли и различни сензори, двигатели и компоненти, EV3 предлага роботизирана програмирана игра, която води до пристрастяване.

Очаквайте скоро и останалите пет още по-готини играчки...



Коментари
2 коментара

Марти Анатолиев, 19 г.,

Публикувано на 06.09.2017

Готина змияа

Михаела Геновска, 46 г.,

Публикувано на 05.02.2018

Как да си купя змята

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град