Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | „Unravel“ – най-новата и чудесна игра за любителите на пъзели и загадки

„Unravel“ – най-новата и чудесна игра за любителите на пъзели и загадки

Аз детето | 2016-02-11

„Unravel“ – най-новата и чудесна игра за любителите на пъзели и загадки

Unravel“ е една от най-големите изненади на една от най-известните фирми производителки на игри, при това приятна изненада – това твърдят най-добрите геймъри в света и ние им се доверяваме напълно. Това е така може би и защото в част от тази игра има една истинска история, тази на създателя й или по-точно на едно от неговите деца. Ще ви разкажем историята на кратко.

Едно малко момиченце си имало любимо плюшено мече, което не оставяло никога само – спало с него, излизало с него на разходка, на училище и дори се къпало с него. То било най-добрия й приятел. Тя можела да сподели всичко с меченцето, всеки свои тъжен или весел миг. В един прекрасен ден обаче точно след едно вълнуващо посещение в увеселителен парк момиченцето разбира, че е забравила своя приятел на едно увеселително влакче. С треперещи ръце и затаен дъх се връща, за да го потърси, но меченцето вече го няма. Момиченцето било много тъжно, дни наред. Майка й решава, че не може повече така и изплита човече от прежда. Това и отнема няколко месеца труд, но майката не се отказва, защото иска да зарадва своето дете. Тя нарича това човече „Yarny“ – то е малко, сладко и момиченцето още от пръв поглед започва да го обича и така докато се сдобива със свои деца, които също на свои ред обичат човечето от прежда. Всъщност цялото семейство го обича, то е толкова симпатично, че ето накрая дори става главен герой в компютърна игра. То привлича всички в нея. Yarny е един от най-привлекателните герои, с които сме имали удоволствието да играем и очевидната му връзка с истински човек и доказателството за майчината обич само усилва красотата на героя. Сигурни сме, че един път поиграли с Yarny и вие ще се очаровате от него.

Както обаче всички знаем, за една завладяваща компютърна игра трябват и още много неща. Оставяйки тази трогателна история настрана, вие ще трябва да помогнете на прежденото човече да разрешава както много лесни, така и изключително трудни и вълнуващи загадки и пъзели по време на пътешествието си. Yarny дори прилича на супергерой, защото за да стигнете от единия пъзел до другия, ще трябва да преминавате през красиви джунгли и опасни планини, чрез прежда да се люлеете и да прескачате огромни пропасти точно като Индиана Джоунс и да се спускате в дълбоки и тайнствени пещери. Трябва разбира се да мислите не само за пъзелите и загадките, но и за преждата на човечето и да се сещате периодично да си я прибирате, за да не се разплетете съвсем. Освен това ще трябва да събирате и различни обекти от околния свят, които да ви помагат пред препятствията. Така ще трябва да преминете през 11 различни нива, може да ви се струва малко, но изобщо не е така. Всяко ниво предлага собствен набор от предизвикателства, като представете си, дори сезоните в играта се променят. Така например ще трябва да измисляте как прежденото човече да се справя с горещината през лятото или с леда през зимата.

Можем да обобщим, че играта „Unravel“ ще заплени всеки един от вас, тя е великолепна. Историята, пъзелите и загадките, вниманието към детайлите е поразително и сме сигурни, че дори като нас ще отделите време просто да погледате без да играете, за да разгледате всичко около вас. Графиките са просто невероятни. Освен това всяко ниво има различни варианти на преиграване и дори да я минете бързо, ще има с какво да ви изненадва отново и отново.

Вижте още:
Любимите ни забавни и полезни детски приложения за „Андроид“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град