малък готвач

Начало | малък готвач | Ароматни портокалови желирани мечета с изненадваща съставка

Ароматни портокалови желирани мечета с изненадваща съставка

Мирела Любенова | 2017-03-20

Ароматни портокалови желирани мечета с изненадваща съставка

Те са меки, те са дъвчащи, те са вкусни и забавни – всеки веднага се досеща, че говорим за желираните мечета. Днес обаче ще ви предложим едни много специални желирани мечета – освен че са много вкусни, ще си ги направите и сами и то съвсем лесно и с няколко продукта. Във вашите желирани мечета няма да има никакви мазнини, рафинирана захар или каквито там неща слагат в купешките и за които възрастните твърдят, че не са никак полезни. Въпреки това ще имат много сладък вкус и страхотен портокалов аромат – това ви го обещаваме! Тези портокалови мечета ще са сладки и пристрастяващи и имат една тайна съставка. Можете ли да познаете каква е? Ще ви подскажем: тя е оранжева, хрупкава, много хора не го обичат, макар да е полезен, а зайците го обожават. Точно така, говорим за моркова и сега ако си мислите „Желирани бонбони с морков, бляк!“, то не го правете. Морковът не се усеща и е там само заради полезните витамини. Опитайте!

Необходими продукти:

  • 3 чаши сок от портокал
  • половин чаша сок от моркови
  • 4 супени лъжици мед
  • 6 супени лъжици желатин

Ще ви трябват и още:

  • лъжица
  • тенджерка
  • силиконова форма за мечета (ако нямате такава, не бързайте да се отказвате от рецептата, всякаква ще свърши работа, но тогава просто няма да имате мечета, ами мидички или квадрати, но вкусът си остава същият)

Хайде да ги приготвим:

Много е лесно – изсипвате всички съставки в тенджерката и с помощта на лъжица бъркате и бъркате, и бъркате, и бъркате докато всичко стане на една хомогенна смес. Сместа трябва да е гъста и доста оранжева. След това поставяте тенджерката на котлона и го включвате. Не забравяйте, че ако не сте сигурни как се ползва, трябва да помолите някого за помощ. След това оставяте сместа да заври и да поври около 3 минути, изключвате котлона и оставяте тенджерата така докато изстине малко – поне 15 минути. Накрая с помощта на същата лъжица, с която сте бъркали, разпределяте от сместа във формичките, които имате. Накрая оставяте за около 15 минути във фризера и сте готови!

Вадите ги и имате най-вкусните и здравословни желирани мечета, квадратчета, или други бонбони! Почерпете и приятелите си, сигурни сме, че никога не са опитвали точно такива!

Опитайте още:
Да си направим желирани червейчета
Домашни желирани плодови бонбони
Торта с желирани мечета



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град