новини детски

Начало | новини детски | Националният археологически музей организира летни школи за деца

Националният археологически музей организира летни школи за деца

Аз детето | 2022-08-08

Националният археологически музей организира летни школи за деца

Националният археологически музей това лято отново ще подари на децата възможността за незабравимо пътешествие в историята. От 8 август започва работата в летните школи на музея, информират от Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките (НАИМ-БАН). Те ще продължат до 9 септември, като всеки понеделник започва нова 5-дневна школа до петък.

Занятията са всеки ден по три учебни часа – от 10:00 до 12:00 ч. или от 14:00 до 16:00 часа. Подходящи са за деца от шест до 12-годишна възраст. Програмата предвижда в първия ден пътешествие в праисторическите времена и запознаване с начините, по които преди хилядолетия са създавани глинени изделия. Вторият ден е посветен на траките и ще запознае участниците с първия познат народ по нашите земи. В сряда темата е „България – земя на много цивилизации“, а децата ще опознаят най-интересните предмети от културите на гърци и римляни. В четвъртък темата е „Славните векове на българското царство“, а в петък е организирана „екскурзия“ през античните руини на София (римска Сердика).

Занятията са безплатни, а материалите са осигурени от НАИМ-БАН. Във всяка група могат да участват до 10 деца. Програмата се осъществява по проекта „Образование с наука“, финансирана от Министерство на образованието и науката.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град