новини детски

Начало | новини детски | Наши математици станаха първи на международен турнир

Наши математици станаха първи на международен турнир

Аз детето | 2016-07-07

Наши математици станаха първи на международен турнир

Със златни и сребърни купи и медали се завърнаха възпитаници на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца от финала на международния турнир „Математика без граници“. Тази година състезанието се проведе в гр. Несебър, където бяха поканени финалистите от първите три кръга. Екипи от изявени математици на елитната врачанска гимназия се състезаваха не само за точност в решението на задачите, но и за бързина.

Седмокласникът Йоан Найденов бе награден с престижната титла „Математическа звезда на турнира“, която се дава за изключителни постижения в състезанието. Тази година само три българчета получиха такъв приз. Йоан бе отличен и със златен медал в индивидуалното състезание, бронзов – в отборното и златна купа за цялостно представяне.

Георги Игнатов от 6-ти клас спечели златен медал в индивидуалното състезание, сребърен – в отборното и получи златна купа „Математика без граници“ за цялостното си представяне.

Петокласникът Стивън Василев също се завърна със златен медал от индивидуалното състезание, както и сребърна купа за цялостно участие в турнира. Бронзов медал в индивидуалното финално математическо състезание завоюва единадесетокласникът Ивайло Вутов.

Ръководството на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца благодари на екипа от преподаватели за професионализма и поздрави учениците за постигнатите високи успехи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град