сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете си чудни маски и станете като Калинката и Черния котарак

Направете си чудни маски и станете като Калинката и Черния котарак

Аз детето | 2017-08-22

Направете си чудни маски и станете като Калинката и Черния котарак

Харесвате ли Маринет и Ейдриън? А Калинката и Черния котарак? Сигурно сега си мислите „Що за въпрос, разбира се“ и „Тези не знаят ли, че те са едни и същи хора!“. Знаем, естествено, защото ги обожаваме! Смятаме, че са най-добрите съвременни супергерои, а дори могат и да съперничат на „старите“ такива като Супермен, Батман, Спайдърмен, Жената чудо и всички останали „мен“. Калинката и Черния котарак са очарователни, мили и в същото време смели и много умни. Как да не ги хареса човек или дори да иска да прилича на тях! Ние много искаме да приличаме на тях. Да имаме не само техните сили, но и очарователни качества и да пленяваме децата с прекрасните си персони! Вие също искате да приличате на Маринет и Ейдриън, нали? За съжаление не можем все още да ви кажем откъде да си намерите истински Тики и Плак, но работим и по този въпрос.

От друга страна можем да ви кажем как да си направите супер готини маски, които със сигурност ще ви помогнат да заприличате на Калинката и Черния котарак? Готови ли сте за едно супергеройско преобразяване?

Необходими материали:
ножица
лепило
два ластика
молив
2 листа хартия и принтер
черен и червен блестящ картон (има го в повечето книжарници)
обикновена диадема

Правят се доста лесно. Просто следвайте инструкциите!

Първото, което ви препоръчваме да направите е да си принтирате този шаблон за маските. Ако пък смятате, че ви бива може и просто да ги прерисувате. Нашите нямаше да станат така блестящи ако съвсем случайно не намерихме блестящ цветен картон, който се оказа, че е новата мода и се продава почти навсякъде. Ако обаче на вас не ви се намират такива можете просто да използвате обикновен и да си го оцветите сами.

За маската на Калинката трябва да направите следното:

Изрязвате принтирания шаблон и с помощта на молив го очертавате върху червения картон. Ако трябва го оцветявате и го оставяте малко да изсъхне. След това изрязвате дупките за очите. От двете страни на маската правите по две малки дупчици, в които двата краища на ластика да се поберат. Добре е той да е по-широк и плътен, за да се закрепя по-добре и да ви е удобен. Промушвате двата края в съответната дупка и ги завързвате на възел така че да не се изхлузват. Накрая и най-важният акцент – от черния картон изрежете няколко малки кръгчета и ги залепете по маската. Готови сте, вече приличате на истинска калинка.

Ако пък имате и червена блуза ще се получи идеално.

За маската на Черния котарак трябва да направите следното:

Повторете всичко като за Калинката, само без черните точки. Сигурно обаче забелязахте, че имаме и черни уши. Къде ще е Котарака без неговите черни уши? За целта очертайте върху част от черния картон, която ви е останала двата шаблона за уши. След това внимателно с помощта на лепилото ги закрепете от двете страни на черна обикновена диадема.

Оставете и двете маски да изсъхнат за половин час и сте готови. Вижте се, вече сте супергерои!Коментари
8 коментара

Stefka , 14 г.,

Публикувано на 22.08.2017

Еха!Това е наистина страхотно и изобретателни. Кой не би искал да прилича на Маринет и Ейдриън.Те са мили,добри и грижовни.Всеки знае за тях.Всеки който е добър е известен точно заради доброто у него. Какво би било по хубаво от това да помагаш като любимите си идоли а именно КАЛИНКАТА и ЧЕРНИЯТ КОТАРАК.

Али Стефановска, 10 г.,

Публикувано на 03.09.2017

а може ли да предложа йо-йото но калинката и фонтанче от пластелин!

Ели , 9 г.,

Публикувано на 13.09.2017

А няма ли да има нещо друго освен маските?

От редакцията: Ще има, само трябва да го измислим, но ще има.

Ели , 9 г.,

Публикувано на 07.10.2017

Е измислихте ли. Какво ще бъде. И кога ще го публикувате

От редакцията: Все още не. Понякога не е така лесно, но ако ти имаш идеи ще се радваме да ги споделиш с нас и ние ще го направим и ще го публикуваме.

Виктория Тодорова , 11 г.,

Публикувано на 10.10.2017

Ще си направя такъв костям за Хелоуин.Ще си направя маската на калинката и ще облека червени дрехи.

Ели , 9 г.,

Публикувано на 14.10.2017

А знаете ли как да си направя йо йо то на калинката.

От редакцията: Чудесна идея. Ще помислим нещо и ще го напишем. :-)

Ели Арсова, 10 г.,

Публикувано на 10.12.2017

Какво стана с йойото?

От редакцията: Оказа се по-трудно отколкото мислим, но още не сме се отказали от него.

Ели Арсова, 10 г.,

Публикувано на 17.02.2018

Ще има ли нещо ново за калинката и черния котарак?

От редакцията: Надяваме се, че да. Работим по въпроса, но не е толкова лесно, колкото си мислехме-

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град