сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Морски спомени: направете си цветен колаж с мидички

Морски спомени: направете си цветен колаж с мидички

Аз детето | 2017-09-01

Морски спомени: направете си цветен колаж с мидички

Ах, лятото – толкова очаквано от всички и все пак минава така бързо. Сякаш вчера беше май и очаквахме първите топли летни слънчеви лъчи, а днес вече сме септември и започваме да се подготвяме за по-хладните дъждовни дни и разбира се за училище. Сигурни сме, че колкото и хубаво да е било лятото ви, все пак изпитвате дори и мъничко желание да влезете през вратата на училището, да се видите с всички съученици или пък да се запознаете с новите такива. Да им разкажете какви приключения сте преживели. Планина, море, екскурзия в чужбина и дори просто дълги и безкрайни игри навън – всичко това си струва да се разкаже и сме убедени, че всеки ще ви слуша с интерес. Можете дори да напишете малка книжка по въпроса придружена с рисунки или снимки. Това ще се хареса не само на съучениците ви, но ще натрупате малко червени точки и пред учителя по литература и български език. А и какво по-забавно от това няколко дни преди началото на учебната година да се вдъхновите и надъхате за нови знания със забавни спомени.
Сега за вас имаме и още една интересна творческа идея – тя е за тези от вас, които тази година са успели да посетят морето и не са забравили да си вземат някоя и друга мидичка, охлювче, камъче. Нали не сте забравили? Те са най-хубавите подаръци от него. Имате изобилие от тях? Чудесно. Отделете тези, които ви харесват, а защо пък не и тези които са се счупили при пренасянето и можете да си направите един истински шедьовър, който щом погледнете ще ви носи хубавите морски спомени и ще ви вдъхновява да пишете домашните си по-бързо и лесно.
Освен мидички за красивата картина ще ви трябват и четка, боички, лепило, хартия и картон. Прави се супер лесно и е много забавно. Залепяте листа за картона. Дори и той да е малко по-голям и да стърчи отвън това не е никакъв проблем. След това с лепило залепвате мидичките както ви харесва. Можете просто да ги разпръснете наоколо или пък да направите с тях различни форми – цветя от мидички става най-лесно. Както и да решите да го направите става красиво. Накрая оцветявате листа и/или мидичките с боички. Оставяте да изсъхне и сте готови. Имате най-интересната картина за вдъхновение и морски спомени.
За още по-готино можете да помолите мама или татко да направят две дупки в края на картона, да я вържат с въженце или прежда и да си я закачите някъде на стената. Но дори и просто да я закрепите накрая на бюрото пак си става супер. Красиво и приятно за гледане!


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град