конкурси

Начало | конкурси | На въпроса отговорете и интересна книжка спечелете!

На въпроса отговорете и интересна книжка спечелете!

Аз детето | 2023-02-03

На въпроса отговорете и интересна книжка спечелете!

Благодарим на всички, които участваха, тази игра приключи. Изтеглените с томбола са обявени на страницата във Фейсбук. На тях, както и на останалите, можем да предложим да научат още за Северния и Южния полюс, за животните, за планетата и за много други интересни работи на сайта Az-deteto.bg, както и от книгите като тези на издателство „Дуо Дизайн“. Очаквайте и други игри и конкурси от Az-deteto.bg.

* * *

Искате ли да разберете историята на „Мечето, което викаше Бау“, да научите кой е „Били Стюарт“ или да разберете що за чудо е „Нящу“? Не, това не си го измислихме сега! Това са най-интересните книжки с най-красивите илюстрации на издателство „Дуо Дизайн“. И те ще дадат на трима от вас по една от тези чудесни книжки, стига да се включите в нашата игра!

Как да стане това ли? Много лесно! Харесайте Фейсбук страницата на Az-deteto.bg и под специалния пост напишете коментар с отговор на въпроса „Кои животни живеят на Северния полюс? „. След това от всички отговорили ще изтеглим с томбола трима, които ще получат една от чудесните книжки. Очакваме ви!

„Мечето, което викаше Бау“

Привет от Северния полюс, от място, сковано в лед и тишина, тишина по-бяла, по-смълчана и притихнала… Докато не проехтява едно гръмко:

– БАУ!

Кой смее да надвика белоснежната красота?

– БАУ!

Нима някой или нещо дръзва да извика БАУ?

– БАУ!

Едно малко бяло мече, което повече от всичко обича да вика БАУ, но невинаги усеща кога да спре. Малко мече, което копнее да бъде голямо и страшно, но не ще и да чуе да не вика БАУ! Мече, което извиква дори подводно БАУ! Но идва време, когато над мечето проехтява дружно БАУ!!! Време, в което мечето научава важен урок и самò си обещава да не вика никога, ама никога повече БАУ! Е, може би само веднъж, за последен път…

„Били Стюарт“

Били Стюарт е млад енот, който мечтае да последва дядо си Виржил, дързък авантюрист. С него той би преодолял най-бурните потоци, би покорил планините с най-стръмни върхове. С една дума, би се изправил срещу най-страховитите опасности. Един ден Били получава писмо от Вържил. Той му съобщава, че е открил начин да пътува във времето, и го кани да се сбогуват преди голямото заминаване. Били е смаян. Как дядо му е успял да намери начин да пътува във времето? Не трябва да губи нито минута. Заедно с другите дзенскаути Били Стюарт отива в сърцевината на гората на Канюк, пещерата Рот. Но мястото на срещата им се струва прекалено мрачно и странно. А и Виржил не се вижда да е там... Мрачно приключение за тъмна пещера и смели деца.

„Нящу“

Това е историята на едно дете, което имаше всичко, но искаше още. Само още едно нящу...

Понякога, да се надяваме, само понякога се случва съвсем мили родители да имат деца чудовища. Г-н и г-жа Мекушави са толкова благовъзпитани, колкото подсказва и името им. И двамата обожават библиотеките, защото са тихи като тях. И олеле, колкото тихи и кротки са родителите, толкова шумна и вироглава е дъщеря им.

От мига, в който се ражда, Мъртъл си е същински кошмар. Неслучайно първата ѝ дума е още. А при такива мекушави родители, каквото и да поиска нашата героиня, го получава. Мъртъл расте ли, расте, докато родителите ѝ изпълняват незабавно всички прищевки с тайната надежда, че дъщеря им просто минава през някаква фаза. Но тази фаза сякаш не свършва и всичко никога, ама никога сякаш не стига. Време е само за още едно...

Експлозивно смешна история от автора с неизчерпаем хумор Дейвид Уолямс и великолепно илюстрирана от Тони Рос.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град