интересно

Начало | интересно | На бас, че не можеш да мръднеш безименния си пръст

На бас, че не можеш да мръднеш безименния си пръст

Аз детето | 2022-06-20

На бас, че не можеш да мръднеш безименния си пръст

Пригответе се, защото ще ви покажем един супер забавен и интересен номер, който ще ви докаже колко добри сме в изненадите, дори и да не ни виждате и вие да не ни виждате. И който после можете да покажете на приятелите си! Номерът е съвсем лесен и за него не трябва абсолютно нищо специално. Всъщност той се обобщава с един прост въпрос: можеш ли да мръднеш безименния си пръст? Сигурно сега си мислите, че със сигурност можете и нещо сме се объркали. Какво ли толкова интересно има в това! Но пригответе се много по-интересно е отколкото подозирате.

Първо обаче ще трябва да разперите всичките си пръсти и да сложите ръката си на масата или бюрото. Направете го още сега, докато четете! После сгънете средния си пръст, така че той да се озове под дланта ви и плътно го прилепете към повърхността на масата. Сега само гледайте какво ще се случи!

Вдигнете палеца си! Става – нищо интересно. Тогава може би показалеца... Пак става, нали? Сигурно ще бъде нещо с малкия пръст... Но не, и той се вдига. Сега обаче опитайте да вдигнете безименния. Нищо не се случва, нали? Колкото и силно да се опитвате да го вдигнете той си седи на мястото сякаш залепен с невидимо лепило. Казахме ви, че номерът си го бива. А искате ли да разберете защо е така?

Безименният пръст е най-слабият от всички и затова повечето хора дори не могат да го държат изправен самостоятелно. Освен това всичките ни пръсти се движат благодарение на така наречените разтегателни мускули за движение. Въпреки това, показалецът и малкият пръст имат отделни мускули, поради което те могат да се движат по-независимо в сравнение със средния пръст и безименния пръст, които имат общ разтегателен мускул, наречен разтегателен дигиторум. Точно поради тази причина, когато средният пръст и съответно мускулът е притиснат и не му се позволява движение с трикчето, което направихте, не можете да движите и безименния си пръст.

Снимка на RitaE от PixabayКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град